ГПУ розробляє новий підхід до розслідування злочинів в умовах війни

Середа, 4 грудня 2019, 10:54

ГПУ розробляє стратегію документування воєнних злочинів та злочинів проти людяності, який має стати "покроковою інструкцією" для процесуального керівництва та досудового розслідування злочинів в умовах збройного конфлікту та відсутності частини території.

Джерело: пресслужба генпрокуратури 4 грудня

Дослівно заступник генпрокурора Гюндуз Мамедов: "Буде розроблений стратегічний документ про розслідування найтяжчих міжнародних злочинів, щоб мати єдиний алгоритм дій для всіх органів досудового розслідування та прокурорів.

Стратегія полегшить кваліфікацію правопорушень, допоможе отримати більш якісну аналітику, опише методи збору доказів і документування воєнних злочинів".

Деталі: Крім того, Мамедов провів робочу зустріч з головою Станично-Луганської райдержадміністрації Юрієм Золкіним.

Вони обговорили питання напрацювання законодавства у постконфліктний період; формування реєстру постраждалих осіб та об’єктів нерухомості в ході бойових дій; проблематику з нав‘язуванням отримання працівниками бюджетної сфери на окупованих територіях паспортів РФ.

Нагадаємо: 

  • 2 грудня у генпрокуратурі створили Департамент нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту.
  • У департамент конфліктів планують передати понад 200 кримінальних проваджень.
  • Мова йде про глобальні та резонансні злочини, зокрема, Іловайську та Дебальцевську трагедії, збиття літаку рейсу MH17, захоплення АР Крим, "справу моряків", а також факти розв’язання та ведення збройної агресії Росії, системного катування та вбивства полонених українських військових і цивільного населення.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування