Секретар РНБО про 5 сценаріїв Зеленського до "Нормандії": капітуляції немає

Четвер, 5 грудня 2019, 09:20

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов розповів, що серед 5 сценаріїв реінтеграції окупованого Донбасу, які затвердили на нараді у президента в рамках підготовки до нормандської зустрічі, сценарію капітуляції немає.

Джерело: пресслужба РНБО   

Пряма мова: "Жодного сценарію капітуляції, про які заявляють деякі політичні лідери, не існує. Про це взагалі не може йти мови.

Президент України перед нами поставив завдання з чіткого розуміння того, як ми можемо закінчити цю війну".

Деталі: Він розповів, що на нараді визначили пріоритети, які відстоюватиме Україна під час переговорів із лідерами Нормандської четвірки. Це зокрема, звільнення полонених у форматі всіх на всіх, виведення незаконних збройних формувань із окупованих територій, можливість проведення місцевих виборів на Донбасі за українським законодавством та передача українсько-російського кордону під контроль України.

Данілов висловив сподівання, що "врешті решт наші партнери від слів перейдуть до дій, і ми вирішимо принаймні чотири ключові питання".

Секретар РНБО наголосив, що Україна виконала всі умови для проведення зустрічі у Нормандському форматі – зокрема, розвела сил на трьох ділянках.

Він також зазначив, що найближчими днями перед поїздкою до Парижа відбудеться закрите засідання РНБО під головуванням президента.

Передісторія: 

  • 3 грудня президент Володимир Зеленський провів нараду в рамках підготовки до зустрічі в Нормандському форматі, на якій обговорили п’ять сценаріїв реінтеграції окупованого Донбасу.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування