Силовики завершили розслідування гучного вбивства ювеліра

Четвер, 5 грудня 2019, 11:31
Бізнесмена застрелили у власному Мерседесі в березні

Правоохоронці завершили розслідування відносно трьох осіб за фактом розбійного нападу та вбивства столичного ювеліра Сергія Кисельова у березні 2019 року в Києві.

Джерело: речник прокуратури Києва Надія Максимець у коментарі "Українській правді", Facebook-сторінка столичної прокуратури

Пряма мова Максимець: "Загалом за сукупністю злочинів їм загрожує від 10 до 15 років або довічне ув’язнення".

Деталі: Затримані, з яких один – колишній працівник національної поліції, ще один – чинний працівник СБУ та раніше судимий чоловік, який був знайомий із загиблим (за даними слідства, саме він застрелив Кисельова), перебувають під вартою.

Їм інкримінують: умисне вбивство з корисливих мотивів, організацію озброєної банди, готування до злочину, розбій, незаконне поводження зі зброєю, крадіжку, вчинену в особливо великих розмірах або організованою групою.

Епізод із вбивством ювеліра: За даними слідства, підозрювані здійснювали зовнішнє спостереження за підприємцем. 5 березня 2019 року вони помітили у нього спортивну сумку, в якій, як вони сподівалися, могли бути коштовності (насправді ж, у сумці були дитячі речі). Вони підстерегли Кисельова, його знайомий сів в автомобіль і погрожуючи зброєю, вимагав віддати сумку. Ювелір чинив опір і зловмисник його застрелив.

Навіть після вбивства злочинці не відмовилися від свого плану заволодіти коштовностями потерпілого, і тому вирішили вчинити злочин вже відносно одного з його родичів. Саме під час готування до цього злочину їх і затримали в квітні 2019 року.

Під час проведення обшуків у затриманих вилучили пістолет, глушник до нього, боєприпаси, гранати, балаклави, рації, інші речові докази. А також – кілька картин і полотно "Порт Ла-Рошель" Поля Синьяка 1915 року, вартістю 1,5 мільйона доларів, викрадене з музею у Франції.

Епізод із викраденою картиною: Затриманий рецидивіст за кілька днів до затримання, намагався продати цінне полотно і вже знайшов покупця. Слідчим він зізнався, що вчинив крадіжку з музею в місті Нансі в 2018 році.

Наразі картина як речовий доказ – під арештом, вона перебуває на зберіганні в Національному музеї "Київська картинна галерея". Зараз правоохоронці вирішують, як у розумні строки передати її французькій стороні в рамках міжнародно-правової допомоги.

Додатково: Також у ході слідства зібрано докази причетності вказаних осіб до вчинення у 2017-2018 роках серії розбійних нападів на громадян із застосуванням вогнепальної зброї.

Дослівно  прокуратура: "На даний час підозрюваним та їх захисникам відкриті матеріали кримінального провадження, після ознайомлення з якими обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті".

Валентина Романенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування