Росія блокує будь-які спроби ОБСЄ створити місію з контролю кордону на Донбасі - США

П'ятниця, 6 грудня 2019, 22:25
Росія блокує будь-які спроби ОБСЄ створити місію з контролю кордону на Донбасі - США

Росія блокує будь-які зусилля ОБСЄ щодо створення українсько-російської спостережної місії на кордоні украънського Донбасу з РФ, яка б запобігла незаконному перевезенню боєприпасів чи незаконній контрабанді через кордон.

Джерело: Укрінформ з посиланням на очільника місії США при ОБСЄ посла Джеймса Гілмора під час прес-конференції за результатами 26-го засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ у Братиславі

Пряма мова: "Росія блокує будь-які зусилля ОБСЄ щодо створення українсько-російської спостережної місії на кордоні, яка б запобігла незаконному перевезенню боєприпасів чи незаконній контрабанді через кордон".

Деталі: Американський дипломат зазначив, що Росія не виконує положення Гельсінкського акту, яким по суті було закладено основи ОБСЄ. І прикладами, проявом цього є агресія проти України, Грузії, порушення прав людини тощо.

За його словами Росія блокує будь-які спроби держав-учасниць ОБСЄ зробити заяву Ради міністрів ОБСЄ, яка триває проти України, оскільки Росія користується принципом консенсусу в Організації і не дає іншим учасникам висловитися і засудити порушення міжнародного порядку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування