Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Імпічмент Трампа: Білий дім не братиме участі у публічних слуханнях

Субота, 7 грудня 2019, 05:12
Імпічмент Трампа: Білий дім не братиме участі у публічних слуханнях

У Білому домі заявили, що мають намір відмовитись брати участь у слуханнях у справі імпічменту президента Дональда Трампа.

Джерело: Reuters

Деталі: Публічні слухання у Палаті представників призначені на наступний тиждень.

Адвокат Адміністрації Трампа Пет Сіполлоне назвав розслідування імпічменту "зовсім необґрунтованим" та сказав, що спікерка Палати представників Ненсі Пелосі наказала демократам почати здійснення імпічменту "ще до того, як комітет почув хоч один шматок доказів".

Анонімне джерело Reuters повідомило, що Білий дім не бачить причин для участі, тому що процес несправедливий. За його словами, представникам Трампа не дали можливості справедливо брати участь у розслідуванні та запрошувати свідків. Натомість Пелосі вже оголосила про визначений результат. 

Знати більше: Імпічмент на тлі Зеленського: які звинувачення висунули Дональду Трампу

Чи шантажував Трамп Зеленського. Повний текст розмови

Передісторія:

  • На початку вересня видання "The Washington Post" повідомило, що президент США Дональд Трамп схиляв президента України Володимира Зеленського відкрити справу щодо сина свого конкурента на виборах-2020 Джо Байдена.
  • Увагу до цього посилило рішення адміністрації Трампа видати військову допомогу Україні після затримки, яка засмутила членів Конгресу з обох партій.
  • 25 вересня Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським, через яку в США розпочали процедуру імпічменту.
  • З тексту розмови випливає, що Трамп схиляв президента України Володимира Зеленського розпочати розслідування проти політичного опонента колишнього віцепрезидента Джо Байдена.
  • Зеленський публічно заперечував, що президент США чинив на нього тиск. 
  • "На мене ніхто не тиснув", – заявив він журналістам під час зустрічі з Трампом в Нью-Йорку.

Ольга Гетьманець, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування