У Мінську знову мітингують проти інтеграції з РФ

Неділя, 8 грудня 2019, 13:27

У Мінську проходить несанкціонована акція протесту проти інтеграції Білорусі з Росією.

Джерело: ЄвроРадіо, "Белорусский партизан"

Деталі: Участь в акції на Жовтневій площі беруть сотні людей, основні гасла - "Ні - аншлюсу!", "Ніяких союзів з імперською Росією!", "Живе Білорусь!".

Акцією керує член оргкомітету зі створення партії БХД Павло Северинець.

Присутні учасники проголосували за резолюцію мітингу - протест проти "глибокої інтеграції з Російською Федерацією" та підписання "дорожніх карт".

Також заявлено про "нелегітимність всіх угод", підписаних нинішніми керівниками Білорусі та Росії.

Учасники акції закликали міжнародне співтовариство "проявити солідарність з білоруським народом, визнати нелегітимними всі угоди між режимами Лукашенка і Путіна", а за необхідності - запровадити додаткові санкції проти них.

Після мітингу колона протестувальників прийшла до посольства РФ у Мінську, який охороняє ОМОН. Через міліцію дипломатам передали резолюцію антиінтеграційного мітингу.

У колоні, прийшла до диппредставництва РФ, було до тисячі осіб, вони скандували "Незалежність!".

Затримань під час акції не було.

 
 
 
фото - "Наша Ніва"

Нагадаємо,

  • 7 грудня у Сочі відбулася зустріч президента Білорусі Олександра Лукашенка з президентом РФ Володимиром Путіним. Переговори про перспективи поглиблення інтеграції в рамках Союзної держави тривали понад 5 годин.
  • Про підписання документів не оголошувала ні білоруська, ні російська сторона. 
  • В цей час у центрі Мінська пройшли дві несанкціоновані акції протесту проти "поглиблення інтеграції" Білорусі та Росії.
  • У РФ заявили, що в ході переговорів сторони "серйозно зблизили позиції" з питань нафти і газу, а з понеділка "на експертному рівні почнеться детальне опрацювання вказівок, отриманих в ході переговорів, для того, щоб сформулювати і занурити у дорожні карти".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування