"Норманді": Гончарук запевняє, що про здачу націнтересів не йдеться

Неділя, 8 грудня 2019, 20:49
Норманді: Гончарук запевняє, що про здачу націнтересів не йдеться

Прем'єр Олексій Гончарук запевняє, що під час переговорів у Нормандському форматі в понеділок не може йти мова про здачу національних інтересів України.

Джерело: Гончарук в ефірі "ТСН.Тиждень" на каналі "1+1"

Пряма мова: "План А полягає в тому, щоб врегулювати цей конфлікт дипломатичним шляхом, рухатися до миру, при цьому, звичайно, відстоюючи національні інтереси.

Ні про яку здачу інтересів, в сенсі відмови від територіальної цілісності, від суверенітету не може йтися принципово. Крим і Донбас – це територія України, там живуть українці, і ми будемо боротися за них, за їх повернення додому настільки, наскільки це можливо".  

Деталі: За словами Гончарука, президент ставить перед собою на цих переговорах дві головні задачі – припинення вогню і повернення утримуваних українців на батьківщину.

Пряма мова: "Після цього ми можемо говорити про те, щоб проводити вибори на цій території. Але вибори за правилами ОБСЄ. Це означає, що має бути забезпечене волевиявлення. Це означає, що над людиною, яка буде ставити свій голос, не має стояти людина зі зброєю, її не мають примушувати, вона не має боятися. А це безумовно означає, що на цій території не може знаходитися жодна іноземна озброєна сила, яка потенційно може загрожувати волевиявленню".

Деталі: Гончарук також заявив, що не поділяє песимізму щодо того, що "Європа має намір здавати Україну, примушувати її до якихось домовленостей".

Катерина Тищенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування