Холодницький спілкувався з "Джокером" про інформацію для слідства

Понеділок, 9 грудня 2019, 02:58
Холодницький спілкувався з Джокером про інформацію для слідства

Очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький розповів, що йому писав пранкер "Джокер" та повідомив, що має інформацію для проваджень, проте надасть її ще не скоро.

Джерело: Холодницький в ефірі телеканалу ICTV

Пряма мова: "Він представився Джокером. Теж написав з фотографії генпрокурора (замість власного фото у профілі, він використовує фото Руслана Рябошапки – УП). Сказав, що в нього є куча інформації. На моє прохання видати її нормально, у офіційному порядку, він сказав, що ще не час, але він це обов’язково зробить."

Деталі: Проте Холодницький пояснив, що без пристроїв, з яких велась переписка, та їх спеціальної перевірки, "викриття", які зробив пранкер не можуть бути використані слідством.

Читайте також: Темний Лицар, Джокер, Соросята. Як анонімні Телеграм-канали запустили війну компроматів

Захиститись від Джокерів. Як пранкери зливають листування

Передісторія:

  • З 31 жовтня невідомий пранкер у телеграм-каналі "Джокер" почав публікувати скріншоти свого листування від імені генпрокурора з нардепами фракції "Слуга народу" Миколою Тищенком і Михайлом Радуцьким.
  • Зокрема у листуванні з Радуцьким йшлося про додаткові виплати депутатам фракції.
  • Сам Радуцький підтвердив факт листування, але заявив, що спілкувався з невідомою особою, яка в його телефоні була записана як "хз".
  • У "Слузі народу" заявили, що випадки листування пранкерів від імені генпрокурора Руслана Рябошапки з депутатами від "Слуги народу" мають бути предметом детального аналізу правоохоронних органів.
  • Пізніше Рябошапка заявив, що є кримінальне провадження, яке дослідить законність різних записів і так званих зливів у соцмережі.

Ольга Гетьманець, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування