В одеському коледжі не було пожежної сигналізації

Понеділок, 9 грудня 2019, 09:47
В одеському коледжі не було пожежної сигналізації

У згорілій будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу не була встановлена пожежну сигналізація.

Джерело: глава Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін у коментарі "Укрінформ"

Пряма мова: "Під час наради з приводу пожежі з'ясувалося, що в коледжі (Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, – ред.) взагалі не було пожежної сигналізації".

Деталі: Чечоткін додав, що також виникло безліч питань, пов'язаних з оснащенням рятувальників, зокрема укомплектуванням засобами, які використовують під час рятувальної операції.

За його словами, в одеських рятувальників є все мінімально необхідне для ефективного виконання завдань: три 30-метрові сходи і один 50-метровий підіймач, але нема жодного "кубу життя" (надувного рятувального батуту, – ред.)

Разом з тим Чечоткін зауважив, що досвід європейських країн показав, що "куби життя" як засоби порятунку людей не надто ефективні. В Україні є всього п'ять таких батутів.

Передісторія: 

  • Пожежа у будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу сталася 4 грудня. 
  • Станом на 8 грудня кількість загиблих внаслідок пожежі сягнула 10 осіб.
  • У зв'язку із трагедією 8 грудня в Україні було оголошено день жалоби.
  • У поліції Одеської області повідомили, що в кримінальному провадженні за фактом пожежі у коледжі готуються повідомлення про підозру двом особам.
  • За словами студентів, під час пожежі у коледжі не пролунало тривожних сигналів чи оголошень, багато учнів не відразу дізналися про займання.
  • Прем'єр Олексій Гончарук доручив відсторонити від виконання обов‘язків на час розслідування пожежі в Одеському коледжі керівника ГУ ДСНС в Одеській області Віктора Федорчака, його заступника із профілактики Михайла Вовка, а також керівника Департамента освіти Олександра Лончака.
  • Президент Володимир Зеленський доручив Кабміну і органам місцевої влади провести перевірку стану протипожежної безпеки закладів, установ та організацій з масовим перебуванням людей.
  • Станом на ранок 9 грудня кількість загиблих зросла до 12-ти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News