Поліція взялася за Богдана після заяви Кличка

Понеділок, 9 грудня 2019, 12:26
Поліція взялася за Богдана після заяви Кличка

Національна поліція розпочала кримінальне провадження щодо ймовірного "самоправства" голови Офісу президента Андрія Богдана за заявою міського голови Києва Віталія Кличка.

Джерело: "Радіо свобода" з посиланням на відповідь поліції Кличку  

Дослівно поліція: "27 листопада 2019 року слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у місті Києві внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань …за ознаками кримінального порушення, передбаченого статтею 356 Кримінального кодексу України".

 

Деталі: Відзначається, що Богдан поки публічно не відреагував на звернення Кличка до Нацполіції.

Мер Києва із заявою щодо "самоправства" Богдана звернувся до поліції на початку листопада.

Згідно з документом, Кличко вважає, що Богдан вчинив кримінальне правопорушення, коли звернувся до Кабміну з листом щодо його звільнення, оскільки такі дії, на його думку, не належать до посадових обов’язків голови Офісу президента.

Наприкінці вересня Кличко вже подавав позов проти Богдана до суду. На його думку, керівник Офісу президента перевищив свої повноваження, коли подав лист до Кабміну, який і став підставою для розгляду урядом подання на звільнення з посади голови КМДА.

У другому позові Кличко вимагав визнати протиправними дії уряду щодо внесення президенту подання від 4 вересня про звільнення і просив скасувати відповідну пропозицію прем’єр-міністра Олексія Гончарука.

Знати більше: Києве мій! Як Зеленський збирається посунути Кличка

Передісторія:

  • Офіс президента Володимира Зеленського домагався звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської держадміністрації – чи через подання Кабінету міністрів, чи через відставку самого Кличка, який одночасно очолює Київраду.
  • 30 липня голова Офісу президента Андрій Богдан заявив, що до нього приходила людина нібито від одного зі "смотрящих" Києва і пропонувала розділити награбовані бюджетні гроші столиці навпіл.
  • Віталій Кличко закликав Національне антикорупційне бюро перевірити заяву голови Офісу президента Андрія Богдана про нібито підкуп у його інтересах.
  • У серпні Національне антикорупційне бюро почало розслідування щодо можливого підкупу глави Офісу президента Андрія Богдана в інтересах мера Києва Віталія Кличка.
  • НАБУ на виконання рішення Антикорупційного суду від 18 жовтня відкрило кримінальне провадження щодо можливої державної зради і розкраданні державних коштів мером Києва Віталієм Кличком і його двома заступниками під час забудови Києва. 
  • Кличко заявив, що справа проти нього щодо державної зради не має перспектив.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування