Російські паспорти отримали 125 тисяч жителів окупованого Донбасу – МВС РФ

Понеділок, 9 грудня 2019, 15:53
Російські паспорти отримали 125 тисяч жителів окупованого Донбасу – МВС РФ

За повідомленням МВС РФ, російські паспорти отримали близько 125 тисяч осіб, що проживають на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

Джерело: Радіо Свобода з посиланням на главу МВС Росії Володимира Колокольцева

Деталі: За словами Колокольцева з квітня 2019 року російські паспорти отримали близько 125 тисяч осіб, що проживають в ОРДЛО.

Всього в пункти прийому документів в Ростовській області надійшло понад 160 тисяч заяв на отримання російського громадянства.

Що було раніше: В листопаді губернатор Ростовської області РФ Василь Голубєв заявив, що російські паспорти з кінця квітня 2019 року видано понад 170 тисячам жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей України.

Передісторія:

  • 24 квітня 2019 року, після другого туру президентських виборів в Україні, президент РФ Володимир Путін підписав указ, що дає жителям окремих районів Донецької та Луганської областей України право отримати громадянство РФ у спрощеному порядку.
  • Путін назвав це питанням "гуманітарного характеру". "У нас немає жодного бажання створювати проблеми новій українській владі. Але терпіти ситуацію, за якої люди, що проживають на території Донецької та Луганської республік, взагалі позбавлені будь-яких цивільних прав, – це переходить усі межі з точки зору прав людини", – заявив тоді он.
  • Росія спровокувала конфлікт на сході України навесні 2014 року і підтримує його досі, домагаючись особливого статусу для Донбасу від України.
  • Відкрито "приєднувати" ОРДЛО до РФ, як анексований Крим, Росія не намагається.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування