Новини 9 грудня: саміт "нормандської четвірки", WADA проти Росії

Понеділок, 9 грудня 2019, 19:59

У Парижі почалися переговори лідерів у "нормандському форматі", WADA заборонило Росії брати участь в Олімпіадах і чемпіонатах світу 4 роки — новини, які були актуальні 9 грудня.

Про "нормандський саміт"

О 18:20 за київським часом у Єлисейському палаці завершилися усі двосторонні переговори й почалися чотиристоронні переговорам у "Нормандському форматі".

Французька сторона розповіла про зміну графіка та визнала, що завершити всі зустрічі у запланований час не вдасться. Наразі очікується, що підсумкова пресконференція почнеться о 22:00 за Києвом — лідери вирішили не виходити до преси доти, доки не завершиться остання двостороння зустріч – між Зеленським та Путіним.

Після прибуття до Єлисейського палацу президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Франції Еммануелем Макроном. Після Макрона Зеленський провів двосторонню зустріч із канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

До складу офіційної делегації України ввійшли міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, глава Служби безпеки Іван Баканов та головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак.

Про рішення WADA

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) схвалило рекомендацію свого Комітету з дотримання законодавства про заборону Росії брати участь у великих міжнародних змаганнях на чотири роки.

Про телеграм-канал "Української правди"

Щойно стало відомо, що у "Української правди" є новинний телеграм-канал "УП. Стрічка". На нього вже підписалося п’ять тисяч людей і кількість підписників стрімко зростає.

Як повідомляють наші джерела, на каналі оперативно публікують найважливіші та найцікавіші новини з України та світу. Один зі співрозмовників УП дуже радив підписатись на цей канал.

Про інші важливі новини

Петро Порошенко вийшов із засновників агропромислової компанії "Укрпромінвест-Агро", її кінцевим бенефіціаром став його старший син Олексій.

Представниці руху Femen намагалися прорватися до Єлисейського палацу, де сьогодні відбувається саміт "нормандської четвірки".

Національна поліція розпочала кримінальне провадження щодо ймовірного "самоправства" голови Офісу президента Андрія Богдана за заявою міського голови Києва Віталія Кличка.

На засіданні ВАКС у справі одеського міського голови Геннадія Труханова, якому інкримінують подання недостовірних відомостей у деклараціях, показали відео, як під час обшуків у його колишньої дружини знайшли гроші і зброю, що йому належить.

Апеляційний суд міста Києва скасував рішення Окружного адмінсуду Києва, який визнав незаконним перейменування двох проспектів на честь Степана Бандери та Романа Шухевича.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування