Глава Нацполіції: У неділю затримано організатора вбивства Окуєвої

Неділя, 12 січня 2020, 17:38
Глава Нацполіції: У неділю затримано організатора вбивства Окуєвої
Фото поліції

У неділю поліцейські затримали ймовірного організатора вбивства добровольця Аміни Окуєвої. Частину членів злочинної групи затримали у вересні.

Джерело: голова Нацполіції Ігор Клименко, повідомляє сайт НПУ

 

Деталі: За словами Клименка, члени злочинної групи обґрунтовано підозрюються у серії тяжких злочинів, зокрема вбивств.

Частину з них викрили раніше, а у неділю оперативники Нацполіції спільно з колегами поліції Київщини, із залученням спецпризначенців КОРД під процесуальним керівництвом обласної прокуратури затримали організатора вбивства Окуєвої.

Пряма мова Клименка: "До складу групи загалом входило сім осіб, частину із них за підозрою в двох вбивствах затримали у вересні 2019 року. А сьогодні оперативники затримали організатора вбивства Аміни Окуєвої та замаху на вбивство її чоловіка Адама. Затриманий чоловік теж є членом вказаної злочинної групи".

 

Деталі: Глава Нацполіції відзначив, що ДНК затриманого співпало із ДНК на залишеній на місці вбивства Окуєвої зброї.

 

На цей час проводяться слідчі дії, а також перевіряється причетність затриманих до вчинення інших злочинів.

 

У повідомленні на сайті Нацполіції стоїть лінк на інформацію від 18 вересня 2019 року про те, що правоохоронці Київщини затримали організаторів та виконавців двох резонансних вбивств.

Там розміщені ті ж самі фото, що оприлюднені у неділю як фото осіб, причетних до вбивства Окуєвої.

Тоді зазначалося, що затримані причетні до вбивства директора компанії "Caparol", що сталося у вересені 2016 року в с. Крушинка, Васильківського району, а також до вбивства начальника відділу реклами Київського метрополітену в січні 2019 року.

Від УП: Як видно з судових ухвал щодо затриманих у вересні 2019 року, тоді з 7 затриманих суди першої інстанції взяли під варту лише одного підозрюваного, 4 відправили під домашній арешт, а двох, включно з імовірним організатором банди, відпустили взагалі без запобіжних заходів.

Згодом апеляційні суди все ж відправили в СІЗО 3 чоловіків, які до цього отримали домашній арешт. Ще один підозрюваний, який спершу лишився без запобіжного заходу, після апеляції пішов під домашній арешт. Однак підозрюваний в організації злочинів так і залишився повністю вільним.

Кілька підозрюваних змогли вийти із СІЗО та з-під домашнього арешту за кілька місяців.

В ухвалах повідомлялося, що організатор банди – уродженець м. Каспійськ республіки Дагестан, росіянин, громадянин України, освіта вища, одружений, менеджер "Hangre plastic", раніше не судимий.

В одній з ухвал зазначалося, що злочинна організація була створена Редькіним І.В.

Судячи з інформації у відкритих джерелах, може йтися про Редькіна Ігоря В'ячеславовича, 1964 року народження. Раніше він значився власником чи співвласником кількох фірм, що займаються наданням послуг харчування та виробництвом із пластмаси.

Що передувало: Раніше у неділю прокуратура Київської області повідомила: "Завдяки злагодженій роботі поліції Київської області та прокуратури області сьогодні затримано виконавців зухвалого вбивства Аміни Окуєвої та замаху на вбивство Адама Осмаєва".

Глава МВС Арсен Аваков також заявив, що "сьогодні Нацполіція затримала групу кілерів, обґрунтовано підозрюваних у ряді убивств, і в тому числі – в убивстві Аміни".

Водночас точну кількість затриманих ані прокуратура, ані Аваков не називали.

Читайте також: "Звичайний розстріл". Про що мовчить поліція після вбивства Окуєвої

Передісторія:

  • 30 жовтня 2017 року на залізничному переїзді біля селища Глеваха Київської Області невідомі обстріляли з кущів автомобіль Аміни Окуєвої, вона загинула.
  • Тоді в поліції повідомляли, що на автоматі, який знайшли за півтори кілометра від місця розстрілу автомобіля Окуєвої і Осмаєва, слідів ДНК не виявили
  • Перед цим у колишніх бійців-добровольців Аміну Окуєву та її чоловіка Адама Осмаєва стріляли 1 червня 2017 року у Києві на Подолі, однак тоді вони вижили. 
  • Аміна Окуєва брала участь у Революції Гідності та у війні на Донбасі у складі батальйону "Київ-2".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування