Меркель, Макрон і Джонсон закликали Іран повернутися до ядерної угоди

Неділя, 12 січня 2020, 20:05
Меркель, Макрон і Джонсон закликали Іран повернутися до ядерної угоди

Канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Еманнуель Макрон і прем'єр Великобританії Борис Джонсон закликали Іран повернутися до виконання ядерної угоди.

Джерело: заява Меркель, Макрона і Джонсона, опублікована на сайті уряду Німеччини

Дослівно: "Ми, глави держав або урядів Франції, Німеччини та Сполученого Королівства, заявляємо, що наші країни поділяють інтереси в галузі безпеки з нашими європейськими партнерами. Вони включають дотримання правил нерозповсюдження ядерної зброї і забезпечення того, щоб Іран ніколи не розробляв ядерну зброю. Віденська ядерна угода з Іраном відіграє ключову роль у цьому".

"Важливо, щоб Іран повернувся до повного дотримання своїх зобов'язань за Віденською ядерною угодою".

"Ми залишаємо за собою право використовувати всі заходи, передбачені в угоді, для збереження цієї угоди і вирішення питань, пов'язаних з виконанням Іраном своїх зобов'язань за угодою".

Деталі: Представники Німеччини, Франції і Великобританії відзначили, що останні події показали дестабілізуючу роль Ірану в регіоні.

Дослівно: "Наша прихильність щодо безпеки наших союзників і партнерів в регіоні непохитна. Нам необхідно вирішити спільні проблеми щодо дестабілізуючої регіональної діяльності Ірану, включаючи його ракетну програму, за допомогою дипломатії і розумних кроків".

"Ми приймаємо до відома заяву Ірану щодо збиття рейсу МАУ PS 752 і зобов'язуємося співпрацювати з Іраном щодо подальших дій".

"Наше послання сьогодні чітке: ми, як і раніше, прихильні збереженню Віденської ядерної угоди; ми закликаємо Іран відкликати будь-які заходи, що суперечать угоді, і повернутися до повного дотримання Віденської ядерної угоди; ми закликаємо Іран утримуватися від подальших актів насильства або поширення; і ми, як і раніше, готові до діалогу з Іраном для підтримки стабільності в регіоні".

Передісторія:

  • 5 січня, після вбивства Сполученими Штатами іранського військового командувача, Іран заявив, що зняв з себе ще частину зобов'язань щодо угоди.
  • Згодом у Тегерані пояснили, що про остаточний вихід не йдеться.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування