Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поблизу Хрещатика хочуть втулити висотку у 100 метрів

Вівторок, 14 січня 2020, 11:03
Поблизу Хрещатика хочуть втулити висотку у 100 метрів
Фото з сайту saga-development.com.ua

Під виглядом реконструкції будівлі "Київпроекту", що у самому серці столиці, хочуть побудувати будинок заввишки 100 метрів.

Джерело: "Наші гроші"

Деталі: Згідно з сайтом Держархбудінспекції, ДАБІ видала дозвіл на будівельні роботи на об’єкт "Реконструкція майнового комплексу – будівлі "Київпроект" під багатофункціональний комплекс по вул. Богдана Хмельницького, 16-22 у Шевченківському районі Києва" у вересні 2019 року. 

 

За законом "Про регулювання містобудівної діяльності" для кожного об’єкта будівництва визначають категорію складності (від І до V залежно від поверховості і масштабності забудови) і клас наслідків (відповідальності) такого об'єкта будівництва.

Клас наслідків (від СС-1 до СС-3) визначають залежно від рівня можливої небезпеки для здоров’я і життя людей, які постійно або періодично перебуватимуть на об’єкті або які знаходитимуться зовні такого об’єкта, матеріальних збитків чи соціальних втрат, пов’язаних із припиненням експлуатації або з втратою цілісності об’єкта. 

До класу наслідків СС-2 відносять будівлі заввишки від 73,5 м до 100 м, а до класу СС-3 – будівлі заввишки понад 100 м.   

Згідно з сайтом ДАБІ, у дозволі на реконструкцію будівлі "Київпроекту" вказаний клас наслідків СС-3 – тобто, для будівель понад 100 м. 

Замовником дозволу і проєктувальником об’єкту є саме ПАТ "Київпроект".

У грудні 2017 року Департамент містобудування видав "Київпроекту" містобудівні умови та обмеження, у яких погодив реконструкцію будівлі на ділянці площею 0,77 га по вул. Б. Хмельницького, 16-22. За Генпланом, ця ділянка є територією громадських будівель та споруд і частково – середньо- та малоповерхової забудови. 

 

Але незважаючи на це під виглядом реконструкції хочуть звести "багатофункціональний комплекс", що включає дві житлові секції на 304 квартири. За проектом, висота комплексу становитиме 100 метрів (орієнтовно – 33 поверхи), хоча згідно з Генпланом на цій ділянці допустимі будинки не вище 4-11 поверхів.

Фактичний відсоток забудови ділянки становить майже 90%, що утричі перевищує допустимий, відзначають "Наші гроші".

Компанія SAGA Development опублікувала можливий варіант реконструкції будівлі "Київпроекту".

За даними джерел "Наших грошей", при отриманні дозволу ДАБІ забудовник не мав передбачених містобудівними умовами та обмеженнями висновку спеціально уповноваженого органу охорони культурної спадщини щодо проектної документації, історико-містобудівного обґрунтування для проектування об’єкта будівництва, а також погодження проектної документації Департаментом культури КМДА.

Підрядником будівництва є ТОВ "Ніка Лтд", яке входить до групи компаній Perfect Group, пов’язаної з нардепом від ОПЗЖ Дмитром Ісаєнком.

З 2017 року 94% акцій ПАТ "Київпроект" належать кіпрській компанії "Трейлорі Венчерз Лімітед" (Traylory Ventures Limited). 26 квітня 2018 року членом Наглядової ради "Київпроекту" як представник "Трейлорі Венчерз Лімітед" був обраний адвокат Сергій Турчінов. Він у 2017 році "розіграв" з нинішнім нардепом від ОПЗЖ Вадимом Столаром аукціон по купівлі нерухомості на Печерську.

Турчінов є власником ТОВ "Тур-Отель Сервіс", керівником якого є Ярослава Шаманіна, що керувала вже ліквідованим ТОВ "ТД "Відродження", яким до 2006 року володів Вадим Столар.

Керівником ПАТ "Київпроект" значиться Роман Гладуняк. За часів мера Леоніда Черновецького він очолював Головне управління контролю за благоустроєм КМДА. Він також є фігурантом кримінального провадження про незаконну добудову поверхів будівлі по вул. Паньківській, 25 у Києві.

ЗМІ тоді повідомляли, що Гладуняк був "креатурою ексзаступника голови КМДА Дениса Басса", а також близьким до екслідера фракції Блоку Леоніда Черновецького у Київраді Дениса Комарницького.

Роман Гладуняк також є керівником ТОВ "Укржитлобуд", і до липня 2019 року – ТОВ "Арікс". У листопаді 2018 року і лютому 2019 року наглядова рада "Київпроекту" надала згоду на укладання договору із вказаними компаніями про виконання проектних робіт.

Нещодавно "Укржитлобуд" отримало дозвіл на будівництво "багатофункціонального комплексу" на парковці біля входу до станції метро "Палац Україна" по вул. Великій Васильківській, 107-109.

 Підрядником будівництва є ТОВ "Спецмехбуд 21", яке входить до групи компаній Perfect Group нардепа від ОПЗЖ Дмитра Ісаєнка. Ісаєнко є бізнес-партнером Андрія Вавриша – колишнього заступника керівника Департаменту містобудування КМДА, який після звільнення у 2015 року позиціонує себе як девелопер Saga Development.

У свою чергу ТОВ "Арікс" є власником ділянки по вул. Олеся Гончара, 69, де Perfect Group та Saga Development планують збудувати ЖК "Franklin Concept House". Підрядником будівництва є ТОВ "Ніка Лтд".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування