У США опублікували переписку людини Джуліані з Аваковим, Шефіром і Бакановим

Середа, 15 січня 2020, 09:06
У США опублікували переписку людини Джуліані з Аваковим, Шефіром і Бакановим
Фото з сайту ОПУ

Постійний комітет з питань розвідки Палати представників США опублікував переписку соратника адвоката президента США Руді Джуліані Льва Парнаса з низкою людей з оточення українського президента Володимира Зеленського.  

Джерело: сайт постійного комітету з питань розвідки Палати представників США

Деталі: Зокрема Парнас переписувався у WhatsApp  з міністром МВС Арсеном Аваковим, главою СБУ Іваном Бакановим та першим помічником президента Володимира Зеленського Сергієм Шефіром.

Згідно з оприлюдненими повідомленнями, Парнас просив Баканова допомогти йому сконтактувати Зеленського і Джуліані. 

 

Також він надсилав йому статті з New York Times щодо Трампа і його можливого суперника на виборах 2020 року демократа Джо Байдена. 

Пишучи Шефіру, Парнас називався "другом Джуліані" і також просив передзвонити йому. Це було у травні, коли готувався візит Джуліані в Україну. 

 

Після того як поїздку скасували, Парнас зустрічався з Шефіром у Києві. Але на останній меседж представника Джуліані Шефір не відповів. 

 

Також Парнас, починаючи з квітня 2019 року, кілька разів писав Авакову, вони навіть домовлялися про зустріч 15 квітня, але достеменно не відомо, чи вона тоді відбулася. 

 

Парнас просив міністра МВС допомогти з підготовкою візиту Джуліані в Україну, надсилав йому статті з New York Times, просив допомогти сконтактувати його з командою Зеленського. На останнє повідомлення від Парнаса Аваков також не відповів.  

 

Під час поїздки Зеленського до США Парнас контактував з помічником і головним радником з міжнародних питань українського президента Андрієм Єрмаком. 

Зокрема, Парнас домовлявся про "ще одну зустріч з нашим другом". 

 

Також Парнас часто переписувався з на той час генпрокурором Юрієм Луценком. Зокрема Луценко писав про посла США в Україні Марі Йованович (що вона нібито відкрито закликала звільнити главу САП, вказувала на поганий відбір суддів Верховного суду) і заявляв, що "готовий розповісти про заангажованість". 

 

Генпрокурор також писав, що "якщо ви не будете вживати заходів щодо мадам, то поставите під сумнів усі мої заяви, у тому числі по Б" (ймовірно, мова про сина Байдена). 

 

Луценко серед іншого розповідав, що у нього "успішно рухається справа Злочевського". 

 

Відзначається, що деякі документи були надані самим Львом Парнасом. Також повідомляється, що після зміни адвоката в жовтні 2019 року Парнас повідомив, що виконає прохання комітету добровільно надати документи в рамках розслідування імпічменту Трампа.

Що передувало: Раніше ЗМІ повідомили, що Палата представників Конгресу США оприлюднив нові докази у справі щодо імпічменту президента Трампа.

Знати більше: 

Байден, Злочевський та Манафорт. Як давня українська історія може погубити Трампа

Трамп програв імпічмент, але не покине Білий дім: як це було та що далі

Імпічмент на тлі Зеленського: які звинувачення висунули Дональду Трампу

Чи шантажував Трамп Зеленського. Повний текст розмови

Передісторія:

  • У вересні в США почалося розслідування про можливість імпічменту Дональда Трампа на тлі того, що співробітник американських спецслужб написав скаргу на тиск президента Сполучених Штатів Америки на Україну з метою нашкодити своєму можливому суперникові на виборах 2020 року демократу Джо Байдену.
  • 19 грудня Дональд Трамп став третім президентом США після Ендрю Джонсона і Білла Клінтона, якому Палата представників оголосила імпічмент. Йому закидають зловживання владою і перешкоджання роботі Конгресу.
  • Тепер питання про усунення 45-го президента з посади має розглянути Сенат США.
  • Оскільки для відсторонення потрібні дві третини голосів, а більшість у Сенаті – у республіканців, Дональд Трамп, найімовірніше, збереже свою посаду.
  • Демократи наполягають на виступі свідків у Сенаті, республіканці виступають проти цього.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування