Бойовики "ЛНР" завербували чиновника Мін’юсту – СБУ

Середа, 15 січня 2020, 12:00
Бойовики ЛНР завербували чиновника Мін’юсту – СБУ

Контррозвідка СБ України дізналася про вербування представниками так званого "МДБ ЛНР" посадовця одного з регіональних підрозділів Мін’юсту в Луганській області.

Джерело: пресслужба СБУ

Деталі: Оперативники СБУ встановили, що бойовики затримали юриста під час його поїздки до тимчасово окупованого Луганська.

Їх зацікавив не лише факт роботи чоловіка у державній структурі, але й те що його батько обіймає відповідальну посаду в одній із вищих судових інстанцій України.

За допомогою психологічного тиску, шантажу та погрожуючи позбавленням волі, бойовики змусили посадовця підписати згоду на конфіденційне співробітництво.

За завданням терористів він мав збирати та передавати їм інформацію про своїх колег, співробітників правоохоронних та державних установ Луганщини, а також щодо службової діяльності батька. Інструкції від кураторів "агент" мав отримувати телефоном.

Відразу після повернення на підконтрольну українській владі територію посадовець потрапив до поля зору контррозвідників Служби. Наразі чоловік надав детальні свідчення щодо обставин свого вербування та поставлених завдань.

СБУ вказує, що посадовець не вчинив жодних дій на шкоду державній безпеці України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування