Вбивство сина Соболєва: депутат обіцяє 2 мільйони за інформацію про замовника

Середа, 15 січня 2020, 13:16
Вбивство сина Соболєва: депутат обіцяє 2 мільйони за інформацію про замовника

Депутат київської обласної ради В'ячеслав Соболєв, чий трирічний син був убитий в кінці 2019 року в Києві, обіцяє 2 мільйони гривень винагороди за допомогу у встановленні замовника злочину.

Джерело: Соболєв на прес-конференції в середу в Києві, котрого цитує "Інтерфакс-Україна"

Пряма мова: "Можу запропонувати наступне. Якщо хтось нам надасть інформацію, яка підтверджує замовника, ми прийняли рішення, ми готові виплатити винагороду в розмірі 2 млн грн".

Деталі: При цьому Соболєв підкреслив, що якщо таку інформацію отримає поліція, то ці два 2 млн грн будуть спрямовані на технічне забезпечення або інші потреби поліції.

Він висловив сподівання на те, що передача розслідування в Головне слідче управління Нацполіції сприятиме об'єктивності розслідування.

За словами депутата, у нього є інформація, що на сьогоднішній день дві людини, причетні до вбивства його сина, "гуляють по країні".

При цьому він додав, що як мінімум один з цих людей був у полі зору правоохоронних органів.

У свою чергу представник потерпілого, адвокат Єгор Бодров зазначив, що слідству необхідно переглянути мотиви скоєння цього злочину і перелік осіб, які можуть бути причетні до організації замаху. За його словами, потерпілу сторону необхідно залучити до процесу розслідування, до матеріалів справи.

Що було раніше: Підозрюваними у виконанні злочину виявилися Андрій Лаврега (за версією слідства, снайпер) і Олексій Семенов ("розвідник). Вони служили у батальйоні "Аратта" Української добровольчої армії, але влітку 2019 року покинули батальйон.

В організації нападу на депутата підозрюється 25-річний уродженець Росії.

Лаврегу і Семенова арештували на 2 місяці без права на заставу.

Сам Соболєв назвав прізвища 8 осіб, від яких він вимагає пройти перевірку на детекторі брехні, щоб довести, що вони не причетні до погроз та замаху на нього.

Передісторія:

  • Ввечері 1 грудня у центрі Києва – на перехресті вулиць Льва Толстого і Тарасівської – внаслідок обстрілу автомобіля Range Rover загинула трирічна дитина. За кермом Range Rover був депутат Київської обласної ради бізнесмен В'ячеслав Соболєв, загинув його син Олександр.
  • 2 грудня поліція затримала двох підозрюваних молодиків (18-19 років), які виявилися колишніми добровольцями.
  • Фахівці знайшли зброю, з якої скоїли вбивство: карабін калібру 7.62. Першочергову версію про постріл з автомобіля відкинули після вивчення траєкторії польоту кулі. Постріл зробили з будівлі.
  • На прохання самого Соболєва, Офіс генерального прокурора передав справу замаху Головному слідчому управлінню Національної поліції.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування