Путін придумав для Медведєва нову посаду

Середа, 15 січня 2020, 15:29
Путін придумав для Медведєва нову посаду

Президент Росії Володимир Путін заявив про намір ввести посаду заступника голови Ради безпеки РФ і запропонувати її Дмитру Медведєву.

Джерело: "Интерфакс" із посиланням на зустріч президента зі членами уряду РФ

Пряма мова Путіна: "Дмитро Анатолійович завжди займався цими питаннями, і з точки зору підвищення нашої обороноздатності і безпеки.

Я вважаю за можливе і просив його про це, щоб він зайнявся в майбутньому питаннями саме такого характеру, цієї категорії. Вважаю за можливе і зроблю це найближчим часом – введу посаду заступника голови Ради безпеки".

Деталі: Головою Ради безпеки РФ є президент, нагадав Путін.

Уряд РФ подав у відставку, посилаючись на 117 статтю Конституції РФ.

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що Путін у посланні до Федеральних зборів 15 січня означив низку фундаментальних змін до Конституції РФ, які змінять баланс виконавчої, законодавчої та судової гілок влади.

За його словами, уряд повинен дати президенту "можливість приймати усі необхідні рішення для цього".

Путін розповів, що на зустрічі з Медведєвим тет-а-тет, що відбулася після послання Федеральним Зборам, вони обговорили питання, сформульовані в цьому посланні.

За словами президента РФ, "питань дуже багато", і для успішної реалізації всього, що планувалося раніше і що зараз запропоновано суспільству, потрібно вибудувати роботу організаційно.

Путін попросив членів уряду Росії виконувати свої обов'язки до формування нового Кабінету міністрів.

Цьому передувало: Президент Росії Володимир Путін 15 січня озвучив пропозиції щодо зміни Конституції РФ, які парламент може ухвалити після всенародного голосування.

Зокрема, він пропонує закріпити, що ключові чиновники не повинні мати іноземне громадянство чи посвідку на проживання в іншій державі.

Для потенційних кандидатів у президенти Росії Путін пропонує закріпити також вимогу проживати на території РФ не менше 25 років.

Він також погодився з тезою, що одна особа не може займати посаду президента РФ більше двох термінів поспіль – але не розвинув цю тему.

Крім того, Путін виступив за те, щоб прем'єр-міністра Російської Федерації затверджувала Державна дума, але президент зберіг право позбавляти його посади.

Передісторія:

  • Володимир Путін керує Росією уже близько 20 років: він був президентом два чотирирічні терміни з 2000 по 2008 роки, потім 4 роки був прем'єром РФ, у 2012 році став президентом уже на шестирічний термін (у 2008 році Держдума РФ ухвалила таку поправку до Конституції), у березні 2018 року знову виграв вибори і пішов на четверту каденцію.
  • Підіграв Путіну в рокіровці Медведєв: саме він був президентом у той час, коли Путін очолював уряд, а у 2012-му став прем'єром.
  • До політичної кар'єри Медведєв працював у "Газпромі" (в 2000-2001, 2002-2008 рр очолював його рада директорів). Він був першим заступником голови уряду РФ до того, як наприкінці 2007 року його кандидатуру в президенти висунули кілька партій і підтримав Путін.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...