Глава одеської податкової, спіймана на хабарі, вийшла з СІЗО

П'ятниця, 17 січня 2020, 14:09
Глава одеської податкової, спіймана на хабарі, вийшла з СІЗО

В.о. начальника Головного управління Державної податкової служби в Одеській області Наталя Чеботарьова, яку арештували з можливістю внесення 904 тисяч гривень застави за пропозицію хабара, вийшла з СІЗО після внесення коштів.

Джерело: речник Вищого антикорупційного суду Олеся Чемерис у коментарі УП

Пряма мова: "За в.о. начальника одеської податкової внесли заставу і навіть довідку про це отримали, тож вона вийшла з СІЗО. Але на ній залишилися усі покладені в ухвалі обов’язки".

Деталі: Після внесення застави і виходу з СІЗО Чеботарьова зобов’язана прибувати на першу вимогу слідчого, прокурора або слідчого судді, не відлучатися з місця проживання без дозволу, повідомляти про зміну місця роботи і проживання, здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний засіб контролю.

Хто саме заплатив заставу, Чемерис не повідомила.

За даними джерел УП, майже мільйон гривень вніс за Чеботарьову її товариш.

Що було раніше: 16 січня виконувачку обов’язків начальника головного управління Державної податкової служби в Одеській області Наталю Чеботарьову, яку підозрюють в підкупі працівника прокуратури, відправили у СІЗО із можливістю внесення 904 тисяч гривень застави.

Передісторія: 

  • Чеботарьову викрили на пропозиції та наданні 25 тисяч доларів хабара прокурору.
  • За хабар прокурор мав не перешкоджати протиправній діяльності співробітників ДПС, пов’язаній із отриманням неправомірної вигоди від підприємців, та не притягувати податківців до відповідальності.
  • Дії Чеботарьової кваліфікували за ч. 3 ст. 369 ККУ (дача хабара посадовій особі).
  • Разом з Чеботарьовою до відповідальності притягують її першого заступника Володимира Мосійчука.
  • Наразі все керівництво облуправління податкової служби відсторонене.
  • Обов'язки начальника тимчасово виконує Володимир Астрейко, який в 2015-2019 роках очолював обласне управління Державної фіскальної служби.

Ірина Балачук, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування