Стало відомо, коли літак із загиблими в Ірані прилітає в Україну

П'ятниця, 17 січня 2020, 18:13
Стало відомо, коли літак із загиблими в Ірані прилітає в Україну

Літак із тілами 11 загиблих в авіакатастрофі прилетить з Ірану в Україну в неділю, 19 січня. В аеропорті "Бориспіль" проведуть церемонію вшанування пам’яті загиблих.

Джерело: "Міжнародні авіалінії України" у Facebook, Офіс президента

Дослівно: "Загиблі українські пасажири та екіпаж рейсу PS752 повертаються в Україну у неділю, 19 січня. Доступ відкритий для всіх. Збір біля входу до Терміналу В о 12:00. Попрощатися з загиблими можна з 13:00 до 19:00".

Деталі: Водночас в Офісі президента повідомили, що 19 січня, об 11:30 розпочнеться церемонія вшанування пам’яті загиблих унаслідок катастрофи.

Що передувало: Співробітники авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", які брали участь у розслідуванні трагедії пасажирського літака в Ірані, повернулися в Україну.

Передісторія:

  • 8 січня в Ірані розбився літак рейсу PS 752 "Тегеран - Київ" авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ), загинули 176 осіб. На борту були громадяни 7 країн: Ірану; Канади; Швеції; Афганістану; Німеччини, Великої Британії та України (2 пасажирів і 9 членів екіпажу).
  • 11 січня Іран офіційно визнав, що помилково збив літак МАУ, відповідальність за це взяв на себе Корпус вартових ісламської революції – військова гілка виконавчої влади Ірану. 
  • Служба безпеки України розслідує катастрофу лайнера за трьома статтями Кримінального кодексу: ч.3 ст. 276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту), ч.2 ст. 115 (умисне вбивство), ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна).
  • Офіс генерального прокурора та Служба безпеки України попросили Іран передати українським правоохоронцям бортові самописці з літака Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", збитого іранськими військовими.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News