В Україну не пустили гастролюючих росіян: відвідували анексований Крим

Неділя, 19 січня 2020, 16:35
В Україну не пустили гастролюючих росіян: відвідували анексований Крим
скріншот з ticket.kiev.ua

В аеропорту Запоріжжя групі акторів з Російської Федерації, що прибули рейсом з Варшави, відмовили у перетині кордону під час в’їзду в Україну. 

Джерело: Держприкордонслужба, 061.ua, джерело Української правди, відповідь СБУ на запит Цензор.нет  

Деталі: За даними прикордонників,  громадянину Росії  було відмовлено у перетині кордону та поінформовано про заборону в’їзду на територію України і проставлено відповідну відмітку у паспорті. 

Дослівно: "Ще троє росіян не змогли пояснити доцільності та мети свого перебування в Україні", - повідомили у ДПСУ.

За даними поінформованого джерела УП, заборона в’їзду стосується Сергія Колєснікова, мету свого перебування в Україні не змогли пояснити Лариса Удовиченко, Андрй Бутін та особа, що їх супроводжувала. 

Марат Башаров, який разом з іншими акторами мав брати участь у гастролях у Запоріжжі, Одесі та Києві, в Україну не прилетів

Деталі: За даними ЗМІ, у Запоріжжі, де 19 січня мав відбутися спектакль за участі зазначених артистів, громадські активісти готували акцію протесту, анонсували блокування виступу російських акторів та звернулися до СБУ із закликом заборонити Башарову в'їзд на територію України. 

Запорізькі правоохоронці підготувалися до виступу артиста і можливих протестних акцій:  ДК "Дніпроспецсталь", де мав відбутися спектакль, обнесли парканом по всьому периметру. 

фото з сайту 061.ua
фото з сайту 1news.zp.ua
 

 

З вересня 2017 року Башаров перебуває у базі даних українського сайту "Миротворець" за неодноразові відвідини анексованого Криму. 

У свою чергу у Службі безпеки України заявили, що не мають причин не пускати на територію України Башарова, Колесникова та Удовиченко, попри їхні виступи в анексованому Криму.

Дослівно: "Наразі підстави для недопуску зазначених осіб для участі у гастрольних заходах на території України у СБУ відсутні", заявили у Службі безпеки. 

При цьому у листі СБУ зазначено, що поліцію у Запорізькій області просять посилити заходи безпеки під час театральної вистави за участю Башарова, Колеснікова й Удовиченко через "негативний суспільний резонанс серед активістів націонал-патріотичних громадських структур Запоріжжя".

Деталі: Ввечері 19 січня квитковий сервіс Запоріжжя Musin.zp.ua оприлюднив повідомлення про скасування вистави за участю Башарова, Удовиченко та Колєснікова.

 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...