Зеленський із Гончаруком і Стефанчуком виконали святковий ритуал

Середа, 22 січня 2020, 08:54
Зеленський із Гончаруком і Стефанчуком виконали святковий ритуал

Президент Володимир Зеленський взяв участь у церемонії покладання квітів до пам’ятників Тарасу Шевченку та Михайлу Грушевському з нагоди відзначення Дня соборності України.

Джерело: пресслужба президента

Деталі: Разом із президентом у церемонії взяли участь перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук та прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

 

Глава держави вшанував пам’ять Великого Кобзаря у парку імені Тараса Шевченка у Києві.

Після цього Зеленський поклав букет квітів до пам’ятника Михайлу Грушевському біля Будинку вчителя. 

 
 

Згодом Стефанчук виступив під Верховною Радою і сказав, що через 100 років знову постало питання єдності, але "сьогодні в нас унікальний шанс продемонструвати всім, що саме єдність і гідність є державотворчими засадами України".

Він також сказав, що Верховна Рада планує підготувати проєкт про державні символи України, порядок їх використання і охорони.

Віцеспікер заявив про започаткування підняття державного прапора біля Верховної Ради – прапор України підняли під звуки Гімну.

Довідково: 22 січня Україна відзначає 101 рік від Акту Злуки й святкує День Соборності.

Цьому передувало:

  • Минулого тижня довкола Гончарука вибухнув скандал через злите прослуховування, з якого слідує, що він визнає себе профаном в економіці, а Зеленському приписує примітивне розуміння економічних процесів.
  • Після цього Гончарук подав заяву про відставку – але не Верховній Раді, як вимагає закон, а президенту. А Зеленський вирішив дати йому ще один шанс.
  • Зеленський висунув вимогу правоохоронним органам за два тижні встановити причетних до запису розмов на зустрічі прем’єра з міністрами та представниками Національного банку.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News