Міністр фінансів США порадив Ґреті Тунберг спочатку вивчити економіку

Четвер, 23 січня 2020, 15:55
Міністр фінансів США порадив Ґреті Тунберг спочатку вивчити економіку

Міністр фінансів США Стівен Мнучин критично відгукнувся про 17-річну екоактивістку Ґрету Тунберг, порадивши їй, перед тим, як читати лекції світовим лідерам, повчити основи економіки у коледжі.

Джерело: Голос Америки

Пряма мова: "Після того, як вона вивчить економіку у коледжі, вона може повернутись і нам пояснити".

Деталі: Відповідаючи під час Всесвітнього економічного форуму на питання про те, чи варто Америці дослухатися до закликів Тунберг і відмовитись від викопного палива, Мнучин відповів: "Вона – головний економіст? Хто вона така? Я заплутався". Мнучин додав, що ремарка була жартом.

Мнучин назвав питання охорони навколишнього середовища "складними", навівши приклад електромобілів, які вважаються менш шкідливими для природи, однак батареї, які використовують електромобілі, мають негативний вплив на екологію.

Що було раніше: Тунберг, яка є одним з провідників руху проти зміни клімату, під час свого виступу у вівторок закликала лідерів негайно відмовитись від застосування викопного палива.

Питання зміни клімату є одним із центральних на цьогорічному Всесвітньому економічному форумі. Організатори форуму, що відбувається у швейцарському Давосі, закликали бізнес-учасників заходу пообіцяти до 2050 року зменшити викиди двоокису вуглецю до нуля.

Нагадаємо:

  • Журнал Time присудив звання Людини року юній шведській екоактивістці Греті Тунберг.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування