Сорос планує інвестувати $1 млрд в боротьбу з авторитарними урядами і зміною клімату

Четвер, 23 січня 2020, 23:20
Сорос планує інвестувати $1 млрд в боротьбу з авторитарними урядами і зміною клімату

Американський фінансист і мільярдер Джордж Сорос заявив, що виділить 1 мільярд доларів на створення глобального університету для боротьби з авторитарними урядами і змінами клімату.

Джерело: Bloomberg

Деталі: На Всесвітньому економічному форумі в Давосі Сорос заявив, що на базі університетської мережі "Відкрите суспільство" планується запустити міжнародну платформу для навчання та досліджень. Університет буде відкрито у співпраці з підтримуваним Соросом Центрально-Європейським університетом та Бард-коледжем.

Мільярдер згадав у промові "перегріту" економіку США, домінування Facebook Inc. і авторитарне правління Сі Цзіньпіна, Нарендри Моді, Джейра Болсонаро і Дональда Трампа, якого він назвав "шахраєм і абсолютним нарцисом".

Пряма мова: "В якості довгострокової стратегії наша головна мета полягає в доступі до якісної освіти, зокрема освіти, яке зміцнює автономію особистості, розвиває критичне мислення,підкреслюючи академічну свободу.

Беручи до уваги надзвичайну кліматичну ситуацію і заворушення в усьому світі, не буде перебільшенням сказати, що 2020 рік і наступні кілька років будуть визначати не тільки долю Сі та Трампа, але і долю світу".

Нагадаємо:

  • Президент України Володимир Зеленський заявив на Всесвітньому економічному формі в Давосі, що Україні не достатньо "стурбованості та занепокоєння" світу щодо війни на Донбасі та російської анексії Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування