Гончарук про коронавірус: Жодних підстав для переживань в Україні

П'ятниця, 24 січня 2020, 13:10
Гончарук про коронавірус: Жодних підстав для переживань в Україні

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заспокоює українців: у нашій країні переживати через жахливий коронавірус, який спалахнув у Китаї, наразі не варто.

Джерело: брифінг голови уряду за результатами засідання Кабінету міністрів

Пряма мова: "Станом на сьогодні жодних підстав для переживань в Україні немає, немає жодного підтвердженого, зафіксованого випадку подібного захворювання на території України".

Деталі: Прем'єр розповів, що на засіданні Кабміну у п'ятницю був затверджений "дуже чіткий план дій". Вже створений оперативний штаб за участі Міністерства охорони здоров'я, також налагоджений зв'язок із Всесвітньою організацією здоров'я для обміну інформацією.

За його словами, вже у п'ятницю відбудеться координаційна нарада між всіма службами, які забезпечують контроль на кордоні, щоб вірус не потрапив до України. Це і Прикордонна служба, і Митна, і органи санітарно-епідеміологічного контролю.

Крім того, 24 січня ввечері МОЗ вийде із заявою, в якій надасть людям детальну інформацію про вірус і про те, як його уникнути.

Читайте також: Що треба знати про новий коронавірус: поширення, симптоми, небезпека, лікування

Передісторія:

  • У грудні в китайському місті Ухань (провінція Хубей) був зареєстрований спалах пневмонії. Пізніше з'ясувалося, що причиною захворювання став раніше невідомий вид коронавірусу.
  • Вірус поширився по території Китаю, є хворі в Таїланді, Японії, Південній Кореї і США.
  • Від коронавірусу в Китаї померли щонайменше 26 людей, більш як 800 заразилися.

Євген Кізілов, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...