У "Слузі народу" припустили відставку Авакова, якщо завалить справу Шеремета

Понеділок, 27 січня 2020, 09:52
У Слузі народу припустили відставку Авакова, якщо завалить справу Шеремета

Очільник комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський припускає, що міністра внутрішніх справ Арсена Авакова можуть відправити у відставку, якщо розслідування вбивства журналіста "Української правди" Павла Шеремета розвалиться.

Джерело: інтерв’ю Монастирського "РБК-Україна"

Пряма мова: "Одна справа показати слайди. Але куди зараз пішла лінія, показана в презентації, де вона через тиждень, через два, через місяць?

Випробувальний термін Авакова не закінчений. До його діяльності на сьогодні дуже пильна увага. І я вважаю, що якщо конкретно справа Шеремета розвалиться на очах – це можливо буде одним із приводів для того, щоб Арсен Борисович пішов з посади".

Що було раніше: В кінці серпня 2019 року, коли представили новий уряд, Аваков залишився на посаді міністра. До того припускали, що він може піти на посаду віцепрем’єр-міністра

Депутати заявляли, що Аваков залишається під особисту відповідальність президента Володимира Зеленського. Також розповідали, що він буде міністром 6 місяців, поки триватиме "перехідний період" і передасть міністерство наступнику. 

До того 28 серпня у Києві під Офісом президента провели акцію "Аваков – чорт" з вимогою не призначати Авакова на будь-яку посаду в новому уряді. 

Аваков очолює Міністерство внутрішніх справ із 27 лютого 2014 року, хоча деякі представники громадськості не раз вимагали його звільнення.

До цього він був народним депутатом від "Батьківщини". Згодом Аваков представляв "Народний фронт", очолює харківську обласну організацію цієї партії.

У 2005-2010 роках Аваков очолював Харківську обласну держадміністрацію.

Знати більше: Другий термін Авакова. Як міністр часів Порошенка став незамінним при Зеленському

Детальний розбір справи Шеремета. Всі докази, алібі та відкриті запитання

Що відомо про людей, яких підозрюють у причетності до вбивства Шеремета

Передісторія:

  • Один із керівників "Української правди" Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль.
  • 12 грудня правоохоронці повідомили, що підозрюють у справі Шеремета щонайменше п’ятьох людей: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікаря й волонтера Юлію Кузьменко ("Лісу"), музиканта й добровольця Андрія Антоненка, добровольців Владислава та Інну Грищенків ("Бучу" й "Пуму").
  • Слідство вважає основним мотивом убивства журналіста Шеремета дестабілізацію ситуації в Україні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування