Поліція встановила викрадачів французького оператора під час анексії Криму

Понеділок, 27 січня 2020, 10:29
Лідер так званого Народного ополчення Криму Сергій Турчаненко

Правоохоронці встановили осіб, які є організаторами викрадення та незаконного утримування французького оператора телеканалу "CANAL +" Девіда Жофрійо на початку анексії Криму Росією.

Джерело: пресслужба управління Національної поліції України в АР Крим

Пряма мова начальника главку Нацполіціі АРК Віталія Стрижака: "Іноземний оператор висвітлював події на окупованому півострові. Під час відеозйомки захоплення бойовиками українських військових частин його викрали.

Визволити з полону Девіда Жофрійо вдалося завдяки впливу міжнародної асоціації журналістів. Представники незаконного збройного формування "самооборона Криму" погодилися звільнити оператора в обмін на відзнятий матеріал".

Деталі: За його словами, поліцейські встановили двох чоловіків, які в 2014 році організували викрадення та незаконно утримували оператора.

Він розповів, що фігуранти були членами незаконного збройного формування "самооборона Криму". Один зі зловмисників був командиром роти незаконного збройного формування, інший - його заступником. Вони брали активну участь в окупації півострова і території Луганської області.

Зокрема вони керували діями незаконного збройного формування під час захоплення адмінбудівлі Верховної Ради АР Крим та розгону проукраїнськи налаштованих громадян, внаслідок чого загинуло двоє осіб.

У поліції повідомили, що бойовкам заочно оголосили підозру відразу за трьома статтями Кримінального кодексу України. Тому вирішується питання про оголошення підозрюваних в розшук ".

Як повідомили Українській правді джерела в правоохоронних органах, імена підозрюваних Турчаненко Сергій Анатолійович і Селіванов Станіслав Пилипович, їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо:

  • У 2016 році телеканал Canal+ демонстрував фільм Поля Морейри про події в Україні 2013-2014 років. Фільм відзнятий у дусі російської пропаганди та розповідає про "екстремістські націоналістичні батальйони в Україні, які стали загрозою для уряду", а також про "криваву бійню в Одесі".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування