Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У зоні ООС теж закривають нелегальні заправки

Субота, 4 січня 2020, 13:56
У зоні ООС теж закривають нелегальні заправки
пресцентр ООС

Тринадцять заправних станцій, що діяли в районі проведення операції Об’єднаних сил без дозвільних документів, припинили свою діяльність упродовж минулого тижня.

Джерело: пресцентр ООС

Деталі: Зазначається, що термінові заходи щодо ліквідації нелегальної торгівлі нафтопродуктами проводяться, відповідно до доручення прем’єрміністра Олексія Гончарука та командування Об'єднаних сил, спільними зусиллями Державної фіскальної служби, Служби безпеки України, правоохоронних та відповідних контролюючих органів.

За тиждень на території Донецької та Луганської областей та у зонах безпеки, прилеглих до району бойових дій, співробітники податкової міліції ДФС перевірили 55 об’єктів торгівлі паливно-мастильними матеріалами.

Виявлено порушення в діяльності 13 АЗС та АГЗС, які здійснювали незаконне зберігання та реалізацію пального без отримання ліцензій на відповідний вид діяльності. З них 8 – у Донецькій та 5 – у Луганській областях.

 
пресцентр ООС

За цими фактами складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 1 ст. 164 (провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання або без одержання ліцензії на провадження певного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону) та за ч. 5 ст. 164 (зберігання та/або реалізація на митній території України пального на акцизному складі, не зареєстрованому у системі електронного адміністрування реалізації пального) КУпАП.

З незаконного обігу вилучено понад 62 тис. літрів бензину, майже 30 тис. літрів дизпалива, 38 тис. літрів скрапленого газу всього на загальну суму понад 3 млн. грн.

 

Крім цього, описано та вилучено обладнання автозаправних комплексів та 3 автомобілі, за допомогою яких здійснювалась незаконна діяльність, загальною вартістю 15 млн.грн.

Що передувало: 26 грудня прем'єр-міністр Олексій Гончарук повідомив, що дав доручення ДФС, правоохоронцям та органам контролю до 9 січня 2020 року вирішити проблему нелегального обігу палива.

28 грудня СБУ відзвітувала, що припинила діяльність майже 300 нелегальних автозаправних комплексів у всіх регіонах України.

3 січня у ДФС повідомили, що податкова міліція ліквідувала 264 нелегальні АЗС.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування