Журналіст, що заявляв про провокації з "кримськими диверсантами", попросив притулку в Грузії

Неділя, 5 січня 2020, 12:59
Журналіст, що заявляв про провокації з кримськими диверсантами, попросив притулку в Грузії

Журналіст-розслідувач з Єкатеринбурга Юрій Ізотов, який повідомив про підготовку до першої провокації з боку Росії з "кримськими диверсантами", звернувся до влади Грузії з проханням надати йому політичний притулок.

Джерело:  коментар Ізотова "Крим.Реалії"

Пряма мова Ізотова: "Щодо мене проводилася дослідча перевірка за мої пости у соцмережах з даними силовиків, які розганяли московські мітинги влітку. Хоча перевірка закінчилася відмовою у порушенні кримінальної справи, я чудово розумію, що щодо мене у будь-який момент можуть сфабрикувати будь-яку справу і оголосити в розшук", – заявив Ізотов.

Деталі: За його словами, поданням запиту про притулок він "захищається від можливої видачі в Росію".

Дослівно: "Зараз я разом із колегою відкриваю в Грузії неурядову організацію, яка займатиметься захистом прав російських політв'язнів. У Росії люди, які займаються такою діяльністю, теж можуть стати жертвами репресій. Мені здається, що перебуваючи тут я зможу зробити більше", – зазначив Ізотов.

Що передувало:

  • У липні 2016 року громадським активістом, журналістом Юрієм Ізотовим зацікавилася ФСБ Росії, коли він повертався з Луганської області, де в якості волонтера допомагав місцевим жителям відновлювати зруйновані внаслідок бойових дій будинки. Активісту погрожували псуванням закордонного паспорта і порушенням кримінальної справи.
  • Ізотов залишив Росію у грудні 2016 року. На батьківщині йому загрожує кримінальне переслідування за участь в антивоєнних акціях в Києві.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування