Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Мінветеранів розказали про травми від тортур у звільнених з полону українців

Понеділок, 6 січня 2020, 15:40
У Мінветеранів розказали про травми від тортур у звільнених з полону українців

Звільнені з полону в результаті обміну українці мають кардіологічні проблеми, в деяких наявні щелепно-лицеві пошкодження, зокрема через зазнані в полоні тортури та знущання.

Джерело: пресслужба міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб з посиланням на радницю Міністра  з медичних питань Тетяну Тімошенко

Пряма мова: "В першу чергу звільнені з полону потребують стоматологічного втручання, зокрема зі складними маніпуляціями, імплантацією, які будуть надані їм безоплатно. Мінветеранів вдалось домовитись із асоціацією стоматологів щодо їхньої сприяння. Також, в тих, хто був позбавлений особистої свободи спостерігаються кардіологічні проблеми, в деяких наявні щелепно-лицеві пошкодження, зокрема через зазнані в полоні тортури та знущання".

Деталі: Працівники Мінветеранів щодня навідують тих, хто 29 грудня був звільнений, доставлений до Києва та розміщений у клінічній лікарні "Феофанія", вони спільно із залученими фахівцями, надають необхідні послуги та консультації.

Начальник управління Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Сергій Мокренюк розповів, що звільнені також потребують юридичних консультацій та допомоги.

У першу чергу їм всім необхідно поновлення документів: паспорт, водійське посвідчення та решта. Це потрібно зокрема й для того, аби надалі комісія могла опрацювати їхні звернення щодо виплати їм сто тисяч гривень матеріальної допомоги.

Передісторія:

  • 29 грудня у рамках обміну утримуваними особамибойовики ОРДЛО звільнили 81 українця, з них 76 повернулися на підконтрольну Україні територію, ще 5 вирішили залишитися на окупованій чатсині Донбасу. У свою чергу, Україна передала 124 особи.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...