Компанія зі США передала слідчим уточнені дані про катастрофу літака МАУ

Четвер, 9 січня 2020, 08:53
Компанія зі США передала слідчим уточнені дані про катастрофу літака МАУ

Американська компанія Aireon зібрала дані про рух літака компанії "Міжнародні авіалінії України, що розбився в Тегерані, й передала їх "компетентним органам, які проводять розслідування".

Джерело: DW з посиланням на представницю Aireon

Деталі: Компанія Aireon спеціалізується на глобальній системі відстеження і спостереження за літаками та використовує для цього космічні супутники, що дозволяє збирати більш детальну інформацію у порівнянні з тою, що зазвичай доступна на комерційних сайтах трекінгу авіарейсів.

У 2019 році Aireon надала уточнені дані про Boeing 737 Max, що розбився в Ефіопії, що дозволило знайти паралелі з катастрофою у 2018 році такого ж літака в Індонезії. Це пришвидшило з'ясування причини аварій.

Пасажирський літак Boeing 737 авіакомпанії МАУ вранці 8 січня 2020 року вилетів рейсом PS752 із Тегерана до Києва і розбився відразу після вильоту.

За інформацією інтернет-сервісу з трекінгу авіарейсів Flightradar24, дані з транспондерів повітряного судна надходили тільки перші дві хвилини після зльоту.

 

Компанія Boeing після катастрофи лайнера в Ірані почала збирати інформацію про обставини трагедії.

На тлі протистояння Ірану та США в Організації цивільної авіації Ірану заявили, що не передадуть "чорні скриньки" (бортові самописці) з розбитого літака компанії Boeing чи американцям.

Довідково: У жовтні 2018 року після зльоту розбився Boeing 737 Max індонезійської авіакомпанії Lion Air. 10 березня 2019 року також після вильоту з аеропорту Аддіс-Абеби упав літак цього ж типу компанії Ethiopian Airlines. Внаслідок аварій загинули 346 осіб.

Знати більше: Авіакатастрофа літака МАУ в Ірані. Все, що відомо

Передісторія:

  • Літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран - Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) розбився в Ірані вранці 8 січня. У літаку було 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, усі 176 осіб загинули. .
  • Серед загиблих були громадяни 7 країн: з Ірану 82; з Канади 63; зі Швеції 10; з Афганістану 4; зі ФРН 3, із Великої Британії 3, з України 11 громадян (2 пасажири й 9 членів екіпажу).
  • В авіакомпанії МАУ заявили, що літак був справний і що не допускають помилку екіпажу.
  • Попередня версія канадських спецслужб, за інформацією Reuters, така: Boeing 737 "Українських міжнародних авіаліній" зазнав аварії в Ірані через поломку двигуна, а не через те, що його збила ракета.
  • Президент України Володимир Зеленський закликав міжнародну спільноту, зокрема Канаду, взяти участь у розслідуванні авіакатастрофи літака "Міжнародних авіаліній України" в Ірані.
  • 9 січня оголошено днем національної жалоби в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування