США закликають до співпраці у розслідуванні причин катастрофи літака в Ірані

Четвер, 9 січня 2020, 09:52

Державний секретар США Майк Помпео заявив, що Сполучені Штати готові допомагати Україні розібратися з катастрофою пасажирського літака в Ірані та закликають до співпраці у розслідуванні.

Джерело: Twitter-сторінки Помпео та посольства США в Україні

Пряма мова Помпео: "Засмучений звісткою про авіакатастрофу літака МАУ рейсу PS752. Висловлюю найглибші співчуття родинам і друзям жертв.

Ми готові допомагати Україні щодо наслідків цієї трагічної катастрофи та закликаємо до повної співпраці у розслідуванні причин".

Цьому передувало: На тлі протистояння Ірану та США в Організації цивільної авіації Ірану заявили, що не передадуть "чорні скриньки" (бортові самописці) з розбитого літака компанії Boeing чи американцям.

Знати більше: Авіакатастрофа літака МАУ в Ірані. Все, що відомо

Передісторія:

  • Літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран - Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) розбився в Ірані вранці 8 січня. У літаку було 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, усі 176 осіб загинули. .
  • Серед загиблих були громадяни 7 країн: з Ірану 82; з Канади 63; зі Швеції 10; з Афганістану 4; зі ФРН 3, із Великої Британії 3, з України 11 громадян (2 пасажири й 9 членів екіпажу).
  • В авіакомпанії МАУ заявили, що літак був справний і що не допускають помилку екіпажу.
  • Попередня версія канадських спецслужб, за інформацією Reuters, така: Boeing 737 "Українських міжнародних авіаліній" зазнав аварії в Ірані через поломку двигуна, а не через те, що його збила ракета.
  • Президент України Володимир Зеленський закликав міжнародну спільноту, зокрема Канаду, взяти участь у розслідуванні авіакатастрофи літака "Міжнародних авіаліній України" в Ірані.
  • 9 січня оголошено днем національної жалоби в Україні.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування