"Слуга народу" відмовляється від держфінансування

Четвер, 26 березня 2020, 15:12
Слуга народу відмовляється від держфінансування

Партія "Слуга Народу" відмовляється від державного фінансування на 2020 рік і просить, щоб ці кошти направили на засоби для медиків, які протидіють коронавірусу.  

Джерело: пресслужба партії 26 березня, заява глави партії Олександра Корнієнка

Пряма мова Корнієнка: "Ми просимо перенаправити всю суму бюджетного фінансування діяльності партії до стабілізаційного фонду, що створюється Кабінетом міністрів, та спрямувати ці гроші на потреби українських медиків, які борються сьогодні з пандемією коронавірусу".

Деталі: Загальна сума, яку спрямували на фінансування партій у 2020 році, 212,6 млн гривень. "Слуга Народу" закликає інші партії вчинити так само: "За ці кошти країна зможе забезпечити медиків належною кількістю засобів індивідуального захисту, здійснити доплати за роботу в умовах пандемії".

Відзначається, що партія продовжить функціонувати за рахунок відшкодування коштів, які потратила на минулорічну парламентську кампанію, адже партії, які потрапили до Ради, отримали відшкодування витрат.

Крім того, перший квартал діяльності партій у цьому році уже профінансували.

У "СН" вважають, що цих коштів має вистачити, щоб фінансувати партдіяльність у 2020 році: "Доведеться "затягнути паски" та відмовитись від низки проектів. Але ці проблеми зараз є такими дрібними порівняно з тими викликами, що стоять перед Україною і українцями".

Знати більше: У регіонах надзвичайна ситуація. Що це і як вплине на життя

Пандемія COVID-19 в Україні та світі. Інфографіка та статистика

Передісторія: 

  • За інформацією центру Джона Гопкінса, який регулярно оновлює статистику зареєстрованих випадків по країнах і світу, станом на 26 березня від коронавірусу у всьому світі вилікувались 118 245 осіб, померли 22 169 людей. З часу поширення хвороби зареєстрували 491 623 випадки інфікування. 
  • В Україні виявили 162 випадки захворювання COVID-19, 5 людей померли, 1 – вилікувалась.
  • 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин у країні до 24 квітня та запровадив режим надзвичайної ситуації по всій Україні.
  • Через коронавірус міста стали закривати усі заклади, крім маркетів і аптек. Кордон для іноземців закрито, міжміське автобусне й залізничне сполучення з 18 березня призупинено.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування