Новини 6 березня: вода в Крим, ОПЗЖ та коронавірус

П'ятниця, 6 березня 2020, 19:07

Шмигаль про воду в Крим: треба подавати, бо там живуть українці, депутат ОПЗЖ зустрічався у Франції з парламентарем, який захворів на коронавірус — актуальні новини 6 березня.

Про воду в Крим

Новопризначений прем’єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі "Право на владу" заявив, що воду в окупований Крим треба подавати, бо там живуть українці, а Крим — це Україна.

Після етеру він написав у Facebook, що уряд не може подавати воду на півострів до його деокупаціі та повернення до складу України.

На засіданні Ради Шмигаль заявив, що про відновлення промислового постачання води не йдеться, але держава мусить допомогти своїм громадянам.

У представництві президента України в АР Крим заявляють, що відновлення водопостачання до окупованого Криму з боку України можливе лише за умови повної деокупації півострова.

Влада окупантів не радить кримчанам в розрахунку економічних і стратегічних перспектив півострова покладатися на поставку води з України.

Про Волошина

Депутат ОПЗЖ Олег Волошин наприкінці лютого зустрічався із французьким депутатом Жаном-Люком Рейтцером, який заразився коронавірусом і зараз перебуває в реанімації.

"Ніхто мене не ізолював": Волошин заявив, що за результатами експрес-тестів по всіх вірусах він "абсолютно здоровий" і перебуватиме певний час вдома.

Про телеграм-канал "Української правди"

Щойно стало відомо, що у "Української правди" є новинний телеграм-канал "УП. Стрічка". На нього вже підписалося більше семи тисяч людей і кількість підписників стрімко зростає.

Як повідомляють наші джерела, на каналі оперативно публікують найважливіші та найцікавіші новини з України та світу. Один зі співрозмовників УП дуже радив підписатись на цей канал.

Про інші важливі новини

ЄС офіційно зняв санкції з колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова і ексміністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького.

Порошенко заявив, що суд закрив справу про аналіз сплати податків, по якій його запросили до ДБР — експрезидент вимагає порушити провадження відносно Дубінського за "завідомо неправдиве повідомлення про злочин".

У квартирі в Москві знайшли мертвими двох професійних українських шахістів – Олександру Вернигору і Станіслава Богдановича.

Проведення обміну з РФ утримуваними особами планується у березні поточного року — Зеленський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування