Головні новини неділі і ночі: Лавра закрилася на карантин, забруднення повітря у Києві зашкалює

Понеділок, 6 квітня 2020, 08:00

Києво-Печерська Лавра (УПЦ МП) закрилася на карантин, у Києві показники забруднення повітря перевищують безпечні норми – новини, які були актуальні 5 квітня.

Про карантин 

Києво-Печерська Лавра (УПЦ МП) до закінчення національного карантину звершуватиме богослужіння у закритому режимі.

За даними УП, у суботу настоятель Лаври Павло пройшов тест на коронавірус, результати якого очікують в понеділок.

Про повітря в столиці

За даними низки сервісів, у Києві фіксується перевищення показників AQI (загальний індекс якості повітря) та PM 2.5 (наявність у повітрі зважених частинок, дрібного пилу та аерозолю). 

За даними сервісу AirVisual, переважну кількість днів за останній місяць (з 7 березня до 5 квітня) повітря у Києві було переважно "поганим", "нездоровим", а подекуди "дуже нездоровим".

У період з 7 до 11 березня показники AQI коливалися від 54 до 123 од., з 16 до 21 березня - від 52 до 121, з 25 до 30 березня - від 74 до 154 од, з 1 до 5 квітня - від 57 до 153 од.

У ці дати наявність у повітрі зважених частинок, дрібного пилу та аерозолю (індекс PM 2.5) також перевищує нормальні показники.

Про телеграм-канал "Української правди"

А ми продовжуємо агітувати вас за те, щоб ви підписались на наш телеграм-канал "УП. Кляті питання" 3-5 постів на день. Тільки важливі новини на актуальні теми. Пояснюємо складні речі простою мовою. І, найголовніше, з жартами на межі!

Про інші важливі новини

Мер Києва Віталій Кличко допускає, що в разі погіршення епідемічної ситуації в Києві можуть заборонити рух приватного транспорту.

МВФ готовий задіяти весь свій резервний фонд для допомоги країнам

Прем'єрміністр Великобританії Борис Джонсон госпіталізований через 10 днів після позитивного результату тесту на коронавірус.

В Україні станом на 22:00 5 квітня зафіксовано 1308 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 37 випадки - летальні. 28 осіб одужали.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування