Зеленський подякував президенту Фінляндії за "безпеку для українських працівників"

П'ятниця, 22 травня 2020, 15:01

Президент України у розмові з президентом Фінляндії подякував йому за "безпеку для українських сезонних працівників" та "виведення з тіні трудової міграції".

Як пише "Європейська правда", про це Володимир Зеленський заявив у своєму Twitter.

"Подякував президентові Фінляндії Саулі Нііністьо за безпеку для українських сезонних працівників під час епідемії коронавірусу та за виведення з тіні трудової міграції. Я вітаю допомовленість про легальні контракти на три і більше місяці, медичне страхування та комфортні умови роботи [для них] під час карантину",  - йдеться у повідомленні президента.

ДОПОВНЕНО:

У повідомленні, оприлюдненому згодом прес-службою Офісу президента, зазначається, що Володимир Зеленський у розмові відзначив "сезонну співпрацю" як "важливий напрямок двосторонньої взаємодії України та Фінляндії".

За його словами, позиція України у цьому питанні "базується на гарантуванні умов безпеки українців у зв’язку з пандемією COVID-19, а також на виведенні з тіні процесу трудової міграції, встановленні чітких і прозорих рамок для легального працевлаштування українців за кордоном.

"Україна передала на розгляд фінляндської сторони проект міжурядової угоди про працевлаштування та співпрацю у сфері трудової міграції. Прошу вашого сприяння у прискоренні підготовки цього документа до підписання", – зазначив Володимир Зеленський.

Також Зеленський у розмові подякував за допомогу Україні у боротьбі з коронавірусом, здійснену через Фінляндський комітет Червоного Хреста.

"На прохання Президента Фінляндії окрему увагу було приділено безпековій ситуації на Донбасі. Володимир Зеленський подякував за незмінну підтримку Фінляндією суверенітету й територіальної цілісності України", - додають у повідомленні.

Також зазначається, що Саулі Нііністьо запросив українського президента відвідати Фінляндію після завершення пандемії коронавірусу.  

Нагадаємо, саме після заяв з Фінляндії, що країна може відмовитися від українських сезонних робітників після суперечливих заяв з Києва, розпочався скандал довкола неформальної заборони на виїзд для українських заробітчан. 

Уряд все ж дозволив спецрейси для українських сезонних робітників: працівники змогли вилетіти спершу до Лондона, згодом відбулися рейси до Фінляндії та Австрії.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що уряд не запроваджував жодних обмежень на виїзд з України, в тому числі для трудових мігрантів. 

Детальніше про це читайте у редакційній статті "Європейської правди" Назад до СРСР: чому заборона рейсів для заробітчан стосується всіх.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...