Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини неділі і ночі: чорні скриньки МАУ, система фіксації порушень ПДР почала роботу

Понеділок, 1 червня 2020, 08:00

Посла Ірану в Україні викликали до МЗС через "шантаж чорними скриньками" літака МАУ, камери системи автоматичної фіксації порушень ПДР почалу роботу в Києві та Київській області — актуальні новини 31 травня.

Про катастрофу МАУ

Міністерство закордонних справ України викликало для розмови посла Ісламської республіки Манучехра Мораді через нові спроби Ірану завдати шкоди розслідуванню катастрофи авіалайнера PS-752, збитого іранською ракетою поблизу аеропорту Тегерану.

Українські дипломати стверджують, що Іран докладає зусиль для створення непорозумінь між державами, громадяни яких стали жертвами цієї ракетної атаки. Одним з інструментів таких дії цього у МЗС вважають заяви Тегерану про відмову у наданні "чорних скриньок" авіалайнера.

Про камери фіксування порушення швидкісного режиму

З 1 червня в Києві та Київській області камери автоматичної фіксації почнуть фіксувати порушення швидкісного режиму на дорогах, а порушники будуть притягуватися до відповідальності.

В 00:01 1 червня в Солом'янському районі Києва камери системи автоматичної фіксації порушень ПДР зафіксували перевищення дозволеної швидкості. Працювати система почала з 00:00.

Про телеграм-канали Української правди

Багато пишемо про коронавірус і не тільки у наші Telegram-канали.

УП. Стрічка — короткі та оперативні новини про те, що відбувається прямо зараз;

УП. Кляті питання — відповіді на найпоширеніші питання, стислий переказ публікацій, підсумкові новини дня.

Радимо підписатися, на обидва канали, щоб бути в курсі найголовніших подій, важливої інформації та нічого не пропустити.

Про інші важливі новини

Космічний корабель Crew Dragon зістикувався з МКС.

Американські астронавти Даглас Герлі і Роберт Бенкен, які прибули на Міжнародну космічну станцію на кораблі Crew Dragon, приєдналися до екіпажу станції.

Експрезидент, народний депутат Петро Порошенко за 2019 рік задекларував майже 773 мільйони гривень доходів.

Військова служба правопорядку у ЗСУ повідомила, що 30 травня на адмінкордоні анексованого Росією Криму з Херсонською областю, біля Чонгара, зник український військовослужбовець.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування