У Росії починають випробовувати вакцину власного виробництва на військових

Вівторок, 2 червня 2020, 09:24
У Росії починають випробовувати вакцину власного виробництва на військових

Російське Міноборони оголосило, що в країні починають клінічні випробування вітчизняної вакцини від коронавірусу на добровольцях з числа військовослужбовців, їх вже відібрали.

Джерело: російське агентства "Інтерфакс"

Дослівно: "Для перевірки безпеки та ефективності вакцини відібрано 50 військовослужбовців, в тому числі п'ять жінок, які добровільно виявили бажання взяти участь в апробації сучасного препарату".

Деталі: У розробці брали участь військові - співробітники 48-го Центрального науково-дослідного інституту Міноборони РФ. Випробування пройдуть на базі цього інституту.

3 червня перша група добровольців заселитися в спеціальну медичну установу при інституті для попереднього поглибленого медичного обстеження і підготовки до експерименту.

Відзначається, що 22 травня стало відомо, що в Національному дослідницькому центрі епідеміології та мікробіології імені Н.Ф.Гамалії МОЗ РФ співробітники неофіційно випробували на собі векторну вакцину від COVID-19.

Директор центру академік РАН Олександр Гінзбург сказав, що експеримент виявився успішним: негативних побічних ефектів від вакцинації не спостерігалося, у вакцинованих виробився імунітет.

Йдеться про векторну вакцину на основі ДНК аденовірусу, в яку вбудований ген коронавірусу SARS-CoV-2. Аденовірус використовується в якості "контейнера", щоб доставити коронавірусний ген в клітки, запустити там синтез білків оболонки нового коронавірусу і "познайомити" таким чином імунну систему з потенційним ворогом. Вакцини такого типу називаються векторними.

Передісторія: 

  • 26 травня голова Міноборони РФ Сергій Шойгу пообіцяв президенту Володимиру Путіну, що військові завершать клінічні випробування вакцини до кінця липня.
  • Над створенням вакцини від COVID-19 працюють сім російських наукових майданчиків. На даний момент шість вакцин від коронавірусу тестуються в новосибірському ГНЦ "Вектор" Роспотребнадзора, дві вакцини розробляє компанія "Біокард" і ще одну готує Санкт-Петербурзький НДІ вакцин і сироваток. Крім того, розробкою вакцини займаються ФМБА і РАН.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News