Проведення голосування у Криму матиме для РФ наслідки – МЗС

Понеділок, 29 червня 2020, 13:18
Проведення голосування у Криму матиме для РФ наслідки – МЗС

Заступник голови МЗС України Василь Боднар заявляє, що організація Росією голосування про внесення змін до Конституції РФ на окупованій території України буде мати для неї політичні і правові наслідки.

Джерело: Боднар в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна"

Пряма мова: "Організація голосування на окупованій території українського Криму, а також організація участі в голосуванні осіб, які є власниками незаконно виданих паспортів РФ, матиме для РФ політичні і правові наслідки.

Міжнародне співтовариство має досить широкий інструментарій для відповідного реагування: від політичних заяв про засудження дій РФ до невизнання результатів в частині окупованих територій і розширення санкцій і політичного тиску".

Деталі: Боднар підкреслив, що Україна звернулася до міжнародних партнерів з проханням засудити організацію "голосування" на тимчасово окупованих територіях Криму і ОРДЛО, в тому числі шляхом посилення санкцій тиску на РФ.

Заступник голови МЗС також висловив надію на те, що громадяни України, які вимушено перебувають на тимчасово окупованих територіях України, відмовляться брати участь в цьому з точки зору міжнародного права нелегітимному голосуванні.

Що передувало: 25 червня в Росії почалося голосування щодо поправок до Конституції і "обнулення" президентських термінів Володимира Путіна, яке може дозволити президенту РФ керувати країною до 2036 року.

Основний день голосування – 1 липня. Очікується, що в цей день будуть оголошені і перші результати.

Читайте також: Вічний цар Росії. Чому Путін розігнав уряд та переписує Конституцію

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування