Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Протести в США: Трамп каже, що не ховався в бункері, а лише "оглядав" його

Середа, 3 червня 2020, 23:21
Протести в США: Трамп каже, що не ховався в бункері, а лише оглядав його

Президент США Дональд Трамп запевняє, що не переховувався в бункері під час акцій протесту під Білим домом, а спускався, щоб "подивитися" на нього.

Джерело: Трамп в радіоінтерв’ю Fox News, якого цитує The Hill

Деталі: Трамп наполягав на тому, що він спускався в бункер, щоб "оглянути" його вдень, але не під час нічних протестів. Президент США заявив, що не боїться проблем, оскільки служба безпеки Білого дому робить "неймовірну роботу" щодо забезпечення порядку.

Пряма мова Трампа: "Я спустився вдень, і я був там протягом малого, невеликого проміжку часу, і це більше стосувалося його огляду.

Я ходив два або три рази, все для перевірки".

Передісторія: ЗМІ повідомляли, що, коли в п'ятницю 29 травня ввечері сотні протестувальників зібралися біля Білого дому в США, агенти Секретної служби вирішили заховати Трампа і його сім'ю у підземний бункер.

Читайте також: "Почнеться мародерство – почнеться стрілянина": що відомо про масові протести у США

Нагадаємо

  • Після смерті афроамериканця Джорджа Флойда під час затримання поліцейським почалися протести. Чоловік помер після того, як поліцейський притиснув його шию коліном. Флойд кричав, що не може дихати. Це сталося у Міннеаполісі 25 травня. Після інциденту люди спалили поліцейську дільницю, місцева влада запровадила режим надзвичайної ситуації
  • Офіцер поліції Дерек Човін, який брав участь в затриманні Флойда, заарештований. Ще трьох поліцейський звільнили з поліції.
  • Протести охопили всю країну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування