Крищенко обіцяє не допустити "чогось подібного, що відбувається у США"

Четвер, 4 червня 2020, 20:23
Крищенко обіцяє не допустити чогось подібного, що відбувається у США

Поліція Києва має інформацію про різні сценарії подій під час акцій у п'ятницю біля будівлі Верховної Ради та Кабінету міністрів і готується забезпечити правопорядок.

Джерело: "Інтерфакс-Україна" із посиланням на начальника Нацполіції Києва Андрій Крищенка

Пряма мова Крищенка: "У п'ятницю відбудеться кілька різнопланових акцій біля Верховної Ради та Кабінету Міністрів. За різними заявками очікуємо до 1 тисячі людей".

"У соцмережах ми читаємо, що є ідеї, заклики під егідою "ні свавіллю поліції" влаштувати щось подібне до того, що відбувається в США, було в Парижі, Лондоні. Тому ми готуємося до різних сценаріїв. У поліції Києва достатньо досвіду, витримки, а також сил і засобів та законних підстав, щоб запобігти будь-яким провокаціям".

Деталі: За словами керівника поліції, до охорони правопорядку залучать сили Нацгвардії. Що стосується безстрокової акції вкладників банку "Аркада" біля КМДА, то, як сказав Крищенко, наразі складно спрогнозувати, яка кількість людей збереться.

Передісторія:

  • Фракція "Голос" 2 червня розпочала збір підписів нардепів за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.
  • Під проєктом постанови за відставку Авакова підписалися близько 50 нардепів від двох фракцій, інші парламентарі ставити підписи не поспішають.
  • Авакова планують заслухати на годині запитань до уряду 5 травня із доповіддю щодо резонансних кримінальних подій останнього тижня.
  • Партія "Голос" ініціювала у п’ятницю, 5 червня, мітинг під Верховною Радою за відставку Авакова.
  • 29 травня під Національний банк прийшли протестувати люди, які оплатили житло через банк "Аркада" – і залишилися без квартир.
  • Після смерті афроамериканця Джорджа Флойда під час затримання поліцейським по всіх США почалися протести.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News