Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Активісти поскаржилися в ООН щодо COVID-19 у в’язницях окупованого Криму

Четвер, 4 червня 2020, 22:54
Активісти поскаржилися в ООН щодо COVID-19 у в’язницях окупованого Криму

Кримська правозахисна група разом з іншими громадськими організаціями подали спеціальне Подання до Комітету ООН з прав людини щодо порушень прав людини в окупованому Росією Криму.

Джерело: Кримська правозахисна група

Дослівно: "З метою протидії поширенню COVID-19 в колоніях Криму і СІЗО введено ряд обмежень. Однак реальна ситуація, виявлена ​​в ході проведення моніторингу Кримської правозахисної групи, викликає серйозне занепокоєння ".

Деталі: Так, в так званому "Слідчому ізоляторі №1 УФСІН по Республіці Крим і мм Севастополю" організована "карантинна" камера, яка розрахована, за словами в'язнів, на 6 осіб. У цій камері поміщають людей з можливими симптомами COVID-19 або ГРВІ. У камері не забезпечені необхідні санітарно-гігієнічні умови, відсутнє гаряче водопостачання. Ув'язненим із підозрою на COVID-19 не проводять тести, а лише вимірюють температуру тіла, а також їм не видають засоби індивідуального захисту (маски і дезінфектори).

Тим часом переповнене і СІЗО Сімферополя.

З порушенням норм міжнародного гуманітарного права триває етапування громадян України з окупованого Криму до РФ. Етапування відбуваються в антисанітарних умовах без надання харчування.

Таким чином, РФ порушує рекомендації міжнародних організацій щодо запобігання поширенню COVID-19 в місцях несвободи, зокрема, рекомендаційний лист Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) для держав-членів ООН "Готовність Профілактика контроль COVID-19 в тюрмах і в інших місцях позбавлення волі", - сказано в документі.

Активісти просять, щоб Комітет ООН поцікавився у Росії:

  • Яких заходів було вжито для запобігання переповнення СІЗО і колоній в Криму, і яким чином виконуються рекомендації ООН щодо скорочення термінів позбавлення волі, застосування УДО?
  • Яким чином здійснюється скринінг на COVID-19 серед ув'язнених і чи надається медична допомога ув'язненим в Криму?

Нагадаємо: В окупованому Криму нарахували 515 випадків зараження коронавірусною інфекцією, з яких померли 14 людей.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування