Збитий літак МАУ: Іран заявив, що розслідування майже завершене

Субота, 6 червня 2020, 23:59
Збитий літак МАУ: Іран заявив, що розслідування майже завершене

Заступник міністра закордонних справ з міжнародним і правових питань Ірану Мохсен Бахарванд стверджує, що розслідування збиття літака "Міжнародних авіаліній України" майже завершено.

Джерело: Alarabiya

Деталі: За словами Бахарванда, аналіз чорних скриньок літака МАУ є єдиним етапом розслідування, що ще залишився. Проте, на думку іранської сторони, дані самописців не є важливими.

Пряма мова: "Ми не вважаємо, що "чорні ящики" містять якусь важливу інформацію, яка буде корисна для нашого розслідування".

Нагадаємо: Україна наполягає на доставці бортових самописців збитого іранцями пасажирського літака МАУ до України, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба іранському колезі Мохаммаду Джаваду Заріфу.

Передісторія:

  • 8 січня в Ірані розбився літак рейсу PS 752 "Тегеран - Київ" авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ), в результаті катастрофи загинули 176 осіб.
  • 11 січня Іран визнав, що помилково збив літак МАУ, відповідальність за це взяв на себе Корпус вартових ісламської революції - військова гілка виконавчої влади Ірану. 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування