Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Років за два катування в тюрмах зникне – міністр

Неділя, 7 червня 2020, 22:00
Років за два катування в тюрмах зникне – міністр

Міністр юстиції Денис Малюська переконаний, що років за два катування в українських тюрмах буде викорінено за рахунок розвитку технологій.

Джерело: інтерв'ю Малюськи Радіо Свобода

Пряма мова: "У середньостроковій перспективі, звичайно, отримавши додаткове фінансування, у тому числі, від розпродажу тюрем, ми зможемо навісити кожному співробітнику бодікамери, як це є в патрульній поліції. Вони будуть ходити і кожен їхній крок буде записаний на відео. Ми потім зможемо це перевіряти. Відповідно підстав для зловживань буде менше.

Вже зараз більшість тюрем обладнані системою відеоспостереження. Це не настільки ефективно, як бодікамера. Тому що розмови не записуються. Часто зрозуміти, що врешті-решт відбувається внаслідок відеоспостереження, не так вже й просто. Іноді це спостереження вимикається типу з "технічних причин". Існують проблеми.

Але зараз вже технологічні засоби є настільки гарні, що я можу з впевненістю сказати, що роки за два технології забезпечать нам відсутність катувань".

Деталі: Малюська також зазначив, що всередині країни є багаторічний конфлікт між криміналітетом і тюремною адміністрацією – конфлікт між так званими "чорними" і "червоними" тюрмами.

Пряма мова: "У "чорних" тюрмах верх бере криміналітет. Він по суті керує тюрмою. У "червоних" керує адміністрація. І там у криміналітету жодного шансу…

Відповідно злочинний світ хотів би зробити, щоб "чорними" стали всі тюрми. А адміністрація хотіла би взяти під свій "ніготь" і зробити усіх цирковими тваринками "чорні" тюрми так само.

Відповідно вкрай часто те, що виливається в медіа, наприклад, як бунт, просто нерозумний бунт злочинців, іноді насправді це не так. До них дійсно погане ставлення, їх дійсно погано годують або у них складні умови. Те ж саме і зворотне відбувається. Якщо засуджені кричать, що їх катують, іноді це може бути не тому, що їх реально катують, а тому, що вони хочуть змінити владу в колонії".

Що передувало: Державне бюро розслідувань розслідує близько 5 000 кримінальних проваджень за фактами жорстокого поводження з боку правоохоронців, в тому числі катувань.

Знати більше: Катування і зґвалтування у поліцейському відділку Кагарлика. Все, що відомо

Кому дзвонити, коли вбиває поліція? Хроніка катувань, вбивств та кришувань правоохоронців

Передісторія:

  • 25 травня у місті Кагарлик Київської області було розформовано відділок поліції після інциденту з побиттям і зґвалтуванням затриманої жінки. 
  • 26 травня Голосіївський районний суд Києва арештував на два місяці поліцейських з Кагарлика Сергія Сулиму і Миколу Кузіва, яких підозрюють у побитті та зґвалтуванні жінки у райвідділку.
  • На Дніпропетровщині розформовано Павлоградський відділ поліції, в усій області проводиться перевірка через співпрацю правоохоронців зі злочинцями. Зловмисники, зокрема, залякували й катували підозрюваних для отримання "потрібних" показань.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування