Під будівлею кінотеатру "Київ" вимагали розірвати договір з орендарем

Неділя, 7 червня 2020, 23:15
Під будівлею кінотеатру Київ вимагали розірвати договір з орендарем

Під будівлею столичного кінотеатру "Київ" відбувся мітинг до річниці його захоплення, після якого кінотеатр закрили.

Джерело: hromadske

 

Деталі: Мітинг організували ініціативи Occupy Kyiv Cinemas і "Врятуймо КЦ Кінотеатр Київ". За їхнім задумом, під час акції мали зіграти діджей-сети українські музиканти, але організаторам відмовили у наданні електроенергії. Усі охочі могли висловитися у режимі "вільного мегафону".

Учасники акції вимагають від київської влади визнати чинну оренду з мережею "Сінема Центр" недійсною та провести новий конкурс, який брав би до уваги концепцію розвитку культурного центру та позицію кіноспільноти.

Присутні наголошували, що новий орендар уже продовж пів року не сплачує оренду, а протягом року так і не провів обіцяний ремонт і не відновив роботу кінотеатру.

 

Також мітингарі закликали провести розслідування порушень з боку Департаменту комунальної власності міста Києва та КМДА та розформувати комунальне підприємство "Муніципальна охорона".

Що передувало: У лютому в КМДА заявили, що планують відкрити оновлений кінотеатр "Київ" до кінця цього року.

Читайте також: #savekyiv: що загрожує кінотеатру "Київ" та як цього уникнути

Передісторія:

  • Кінотеатр "Київ" перебував в оренді ТОВ "Культурний центр "Кінотеатр Київ" з 4 січня 1999 року. Термін дії договору завершився 4 січня 2019 року. За даними КМДА, орендна ставка до 2019 року становила 47 тисяч гривень на місяць, а деякі приміщення кінотеатру надані у суборенду до 2020 року. 
  • 15 квітня 2019 року у конкурсі на оренду кінотеатру виграла мережа "Сінема Центр". Підприємство перемогло із ціною оренди у понад 2 мільйони 100 тисяч гривень на місяць.
  • Як повідомляли ЗМІ, колишнє керівництво кінотеатру "Київ" назвало конкурс незаконним і не брало в ньому участі. Після визначення переможця конкурсу "КЦ Кінотеатр Київ" подав позов до суду проти Департаменту комунальної власності.
  • У червні 2019 року активісти провели під стінами КМДА мітинг. Вимагали перевірити доцільність розірвання договору з "КЦ Кінотеатр Київ", а також призупинити договір оренди з "Сінема Центр" до рішення суду.
  • У листопаді 2019 року директор КП"Київкінофільм" Денис Хомич заявив, що будівля кінотеатру "Київ" непридатна для використання.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування