Зеленський дав доручення розвідці: для оптимальної переговорної позиції по Донбасу

Вівторок, 9 червня 2020, 15:24
Зеленський дав доручення розвідці: для оптимальної переговорної позиції по Донбасу

Президент Володимир Зеленський дав завдання новопризначеному голові Служби зовнішньої розвідки Валерію Кондратюку реформувати відомство, доручив випереджати потенційні загрози та зберегти міжнародну підтримку України.

Джерело: Офіс президента

Деталі: Зеленський представив нового керівника СЗР та заявив, що пріоритетами у діяльності служби мають стати ефективне виявлення потенційних загроз і викликів, допомога в поверненні тимчасово окупованих територій України, захист національних економічних інтересів, сприяння оборонно-промисловому комплексу, протидія ворожим інформаційним операціям та захист українців за кордоном.

Також служба має ефективно супроводжувати політичний діалог щодо повернення окупованих територій.

Пряма мова: "Виконання цих завдань потребує оптимізації організаційної структури, всіх аспектів розвідувальної діяльності та професійної підготовки співробітників української зовнішньої розвідки. Валерію Віталійовичу, доручаю вам професійно реформувати Службу зовнішньої розвідки України, запровадивши сучасні моделі управління розвідувальною діяльністю, персоналом і стратегічними комунікаціями.

…Чекаю від служби розвідувальну інформацію для вироблення оптимальної переговорної позиції України як у Мінську, так і під час засідання в Нормандському форматі. Ви маєте докласти всіх зусиль для збереження міжнародної підтримки України".

Що передувало: 5 червня президент Володимир Зеленський змінив голову Служби зовнішньої розвідки України: звільнив Валерія Євдокимова і призначив на цю посаду Валерія Кондратюка.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування