Інтерв'ю Гордона з Гіркіним долучать до матеріалів справи MH17

Вівторок, 9 червня 2020, 16:41
Інтерв'ю Гордона з Гіркіним долучать до матеріалів справи MH17

Інтерв'ю терориста Ігоря Гіркіна, яке він дав Дмитру Гордону, долучать до матеріалів справи про авіакатастрофу рейсу MH17.

Джерело: DW

Дослівно: "Суддя-голова Хендрік Стінхейс сказав, що до матеріалів буде долучено і недавнє скандальне інтерв'ю Гіркіна".

Деталі: Йдеться про інтерв'ю Гіркіна Дмитру Гордону від 18 травня 2020 року.

Наразі слідство триває, і від першого блоку слухань у суді обсяг справи виріс, перевищивши 40 тисяч сторінок.

Засідання суду відбувалося в понеділок, 8 червня.

Один з адвокатів заявила, що обсяг справи настільки великий, що їм складно з ним ознайомитися за кілька місяців.

Адвокат одного із підозрюваних поскаржилася на те, що для прийняття важливих рішень не вистачає особистого спілкування з підзахисним, який перебуває в РФ.

Що було раніше: 18 травня Гордон проводив інтерв’ю із терористом Стрєлковим. Їхня розмова тривала майже 4 години. Перед тим хвилю обурення викликала розмова журналіста з колишнім так званим "прокурором" окупованого Криму Наталією Поклонською.

В Службі безпеки України заявили, що перевірять ці інтерв’ю. В Офісі генерального прокурора зазначили, що факти, наведені в них можуть бути використані в міжнародних судах у справах України проти держави-агресора.

Увечері 18 травня під офісом Гордона відбулась акція протесту. Пікетувальники розмалювали вхід та асфальт біля приміщення образливими написами. Вони пообіцяли, що це не остання подібна акція.

Сам Гордон написав відеозвернення, в якому заявив, що вищевказані інтерв’ю були зроблені в співдружності з українськими спецслужбами, та вимагав вибачень від своїх хейтерів.

Детальніше про судовий розгляд читайте у статті: "10 запитань про новий гаазький суд: кого і як покарають за збитий лайнер MH17"

Передісторія:

  • Суд над підозрюваними у збитті MH-17 розпочався 9 березня 2020 року та розтягнеться на 25 тижнів.
  • За оцінками юристів, судовий процес  у звинуваченні чотирьох причетних до катастрофи малайзійського авіалайнера MH-17 триватиме 4-5 років
  • Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам – Куала-Лумпур, було збито ракетою над контрольованою проросійськими сепаратистами територією Донбасу 17 липня 2014 року. Усі 298 осіб, що перебували на борту, загинули.
  • Слідство встановило, що літак збили над Донбасом з "Бука" російської бригади з Курська.
  • 3 лютого прокуратура в пред'явила звинувачення чотирьом фігурантам і викликала їх для слідчих дій. Йдеться про Сергія Дубинського (позивний "Хмурий"), Ігоря Гіркіна (позивний "Стрелок"), Олега Пулатова (позивний "Гюрза"), Леоніда Харченка (позивний "Кріт").

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування