"Слуга" вибачився перед нардепкою з "ЄС" за те, що "торкнувся її руки"

Понеділок, 13 липня 2020, 14:58
Слуга вибачився перед нардепкою з ЄС за те, що торкнувся її руки

Народний депутат від "Слуги народу" Андрій Мотовиловець приніс вибачення своїй колезі з фракції "Європейська солідарність" Марії Іоновій за те, що 3 липня під час штовханини в Раді "торкнувся її руки".

Джерело: виступ Мотовиловця з трибуни парламенту

Пряма мова: "У п’ятницю сталася прикра подія – під трибуною була штовханина, і я прошу вибачення у Марії Миколаївни Іонової за те, що торкнувся вашої руки. Прошу мене вибачити".

Деталі: Депутат додав, що "досвідчені політики" часто використовують трибуну Ради для політичного тиску і образ, а він не хоче бути таким політиком, тому і вибачається.

На цю заяву відповіла співголова фракції "ЄС" Ірина Геращенко. Вона повідомила, що Іонової наразі немає в залі, але вона дивиться телетрансляцію з Верховної Ради. За словами депутатки, і Іонова, і вся фракція приймають вибачення Мотовиловця і додала, що "це хороший приклад, коли молоді політики вчаться досвіду, тому що за певні випадки краще вибачитися, поставити крапку і разом рухатися далі".

Нагадаємо: У п’ятницю, 3 липня, під час розгляду законопроєкту про вступ дітей з окупованих територій у навчальні заклади підконтрольної уряду території України у Раді посварилися нардепи "Євросолідарності" і "Слуги народу".

У парламенті сталася колотнеча. "Євросолідарність" заблокувала трибуну парламенту і вимагала відповісти на репліку "слуги".

Згодом спікер Дмитро Разумков попросив вибачення у нардепки "ЄС" Марії Іонової, яку випадково зачепили під час штовханини у залі.

Натомість фракція "Європейська солідарність" висловила глибоке обурення "агресивною поведінкою" Мотовиловця, який "дозволив собі підняти руку на народну депутатку Марію Іонову".

"ЄС" звернулася до Мотовиловця з вимогою принести вибачення і попросила керівництво Ради відсторонити його від засідань в Раді на 2-3 тижні.

Євген Кізілов, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...