Кожну нову бригаду ООС посилять американськими "Джавелінами" – Хомчак

Четвер, 2 липня 2020, 14:36
Кожну нову бригаду ООС посилять американськими Джавелінами – Хомчак

Кожну з бригад військових, яка заходитиме в район операції Об’єднаних сил, підсилюватимуть американськими "Джавелінами".

Джерело: головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак в інтерв’ю АрміяІnform

Пряма мова: "Нині на базі однієї з бригад, яка завершує підготовку на полігоні до виконання завдань у складі ООС, активно відпрацьовується тактика застосування "Джавелінів". Напрацьовуються навички роботи розрахунків цих ПТРК. Я особисто хочу переконатися в тому, що наші воїни можуть ефективно застосовувати ці протитанкові комплекси.

Наразі у нас в наявності вже значно більша кількість американських ПТРК. До речі, як і кількість підготовлених розрахунків. Скільки їх? Таємниця. Скажу лише, що в подальшому кожну з бригад, яка заходитиме в район ООС, підсилюватимуть "Джавелінами".

Деталі: Крім того, під час підготовки цих бригад до чергової ротації відпрацьовуватимуть і застосування безпілотників "Байрактар" з бойовим ураженням цілі.

Передісторія:

  • "Джавелін" (Javelin) – американський переносний протитанковий ракетний комплекс, призначений для ураження бронетехніки, танків, а також БПЛА, вертольотів і гвинтомоторних літаків, що заходять на посадку.
  • Поставок цієї зброї зі США Україна домоглася в 2018 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування